На Львівщині акції заводу вартістю в 1 500 000 гривень продали за 120 000 гривень

Неділя, 12 травня 2019, 15:15
Йдеться про перемишлянський завод «Модуль».
На Львівщині акції заводу вартістю в 1 500 000 гривень продали за 120 000 гривень

Мова йде про ПАТ “Перемишлянський приладобудівний завод “Модуль” у м. Перемишляни на вул. Галицька, 72. До продажу пропонували пакет акцій у кількості 5,9 млн штук, що становить 24,7% статутного капіталу товариства загальною номінальною вартістю 1 млн 490 тис. грн.

Замовник вказав початкову вартість купівлі у 745 тис. гривень. Єдиним учасником торгів став Олег Турчик, який запропонував понижену вартість у 119 тис. 220 гривень. Замовник схвалив його пропозицію. Тож фактично чверть заводу “Модуль” продали за менш як 120 тисяч гривень.

Щодо переможця, Олег Турчик як фізична особа брав участь у 9 тендерах через Prozorro.Продажі, які стосувалися нерухомих об’єктів у різних містах: в Луцьку, Львові, Вінниці, Житомирі та Сумах. Ймовірно він є начальником відділу постачання у ТОВ “Альфа Експо”. Саме така інформація зазначена у резюме Ольги Данилюк на Work.ua як контакт для надання рекомендації. Там же зазначено, що в згаданій компанії вона забезпечувала виробничу програму ТМЦ (групи: таро-пакувальні матеріали, трикотаж, байка, хутро, закупівлю іноземного обладнання (ринок Китаю, Італії, Польщі), запасних частин та комплектуючих. Робота з іноземними постачальниками (Туреччина, Італія, Китай, Польща), оптимізація складських залишків.

Згідно з даними Youcontrol, компанія “Альфа Експо” в основному займається виготовленням взуття, а окрім того – оптовою та роздрібною торгівлею одягом, взуттям та шкіряними виробами в спеціалізованих магазинах.

Як зазначали раніше, станом на 1 грудня 2018 року завод “Модуль” має податковий борг у розмірі 219 тисяч гривень. За останні 3 роки підприємство згадується в 11 кримінальних справах, має 29 відкритих виконавчих проваджень.

До слова, 49,4% акцій ПрАТ “ППЗ “Модуль” належать ТОВ “Зубра-Центр”, основним видом діяльності якого є оренда й управління нерухомістю. Окрім того, 24,7% акцій перебувають у власності Марковського Адольфа Феліксовича, кінцевого бенефіціарного власника цього заводу та в минулому його дочірнього підприємства “Модуль-2”. Державі в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Львівській області належала четверта частина акцій – 24,7%, яку продали в результаті аукціону.

Щодо функціонування самого підприємства, станом на 1 грудня, на ньому працює 6 чоловік. Основним видом діяльності компанії вказано виробництво кріпильних виробів. Окрім того, підприємство займається пресуванням, штампуванням, профілюванням листового металу, обробкою металів та нанесенням покриттів на метали, основними технологічними процесами машинобудування, орендою і управлінням власною або орендованою нерухомістю.

У коментарі журналісту ІА “Вежа” Тамара Шаповал, директор підприємства, зазначала, що завод є збитковим. “Сьогодні підприємство, на жаль, є збитковим, так як територія справді велика – 12 тисяч метрів та 4,5 га землі. На заводі працює лише директор, головний бухгалтер, токар та 4 охоронці”, – пояснювала керуюча.

Між тим, вона зауважила, що сьогодні будівля заводу потребує реконструкції, зокрема заміни даху. “Кожної осені, коли триває підготовка до зими, ми її ремонтуємо, латаємо, однак довго дах так не протягне, є потреба його капітального ремонту”, – пояснила директор.

 

 

comments powered by HyperComments