У Львові пройде тиждень грецької культури

Вівторок, 7 травня 2019, 23:59
Фестиваль організований ЛМР та ЛНУ ім. І.Франка.
У Львові пройде тиждень грецької культури

В рамках фестивалю львів’яни зможуть ближче познайомитися зі історично-культруною спадщиною Греції та сучасним станом культури цієї країни.

«Фестиваль має на меті популяризувати грецьку культуру та допомогти людям краще зрозуміти філософію та особливість Греції. Цьогорічний фестиваль пройде під гаслом – «Нематеріальна культурна спадщина Греції». У майбутньому ми плануємо кожного року проводити цей фестиваль на іншу тематику», - каже один з організаторів, ресторатор Ставрос Куріеріс.

«Грецький фонд культури створений у 1992 у місті Афіни з метою поширення грецької культури і грецької мови в усьому світі. Ми організовуємо виставки, концерти, театральні вистави, лекції, семінари, наукові конференції, демонструємо грецьке кіно тощо. ГФК поширює свою діяльність за кордоном через відкриті філії. Цьогоріч ми вирішили започаткувати Фестиваль грецької культури у Львові. За допомогу в організації проведення фестивалю, філія Грецького фонду культури висловлює подяку: пану Ставросу Куріерісу, грецькому підприємцю (м. Львів), Благодійній організації «ФОНД БУМБУРАСА» (м. Одеса), Галереї «XOTARIS» (м. Арханес, Крит, Греція)»,  - каже ще один зі співорганізаторів фестивалю Софроніс Парадісопулос.

comments powered by HyperComments