Папа Римський запросив голову УГКЦ на зустріч щодо майбутнього України

Субота, 4 травня 2019, 23:57
Це безпрецедентний випадок в історії, та не лише в українській.
Папа Римський запросив голову УГКЦ на зустріч щодо майбутнього України

В офіційному комунікаті Римської курії мовиться: «У делікатній та складній ситуації, в якій знаходиться Україна, Святіший Отець Франциск вирішив запросити до Рима в днях 5-6 липня 2019, Верховного Архієпископа, членів постійного Синоду та Митрополитів Української Греко-Католицької Церкви.

У зустрічі також братимуть участь Голови Дикастерій Римської Курії, компетентні для Країни.

Цією зустріччю, Святіший Отець прагне проявити знак своєї близькості до Української Греко-Католицької Церкви, яка здійснює душпастирське служіння, як на Батьківщині, так і в різних частинах світу.

До того ж, дана зустріч надасть ще одну нагоду до глибшого аналізу життя та потреб України, з ціллю визначення способів, якими Католицька Церква, а особливо Греко-Католицька Церква, щораз ефективніше може присвятитися проголошенню Євангелія, підтримці тих, хто страждає та сприянню поширення миру, у порозумінні, наскільки це можливо, з Католицькою Церквою латинського обряду, з іншими Церквами і християнськими спільнотами».

Як повідомив сам Верховний Архієпископ УГКЦ Святослав, це унікальний випадок:

Такого типу зустрічі належать до внутрішньої практики Ватиканської курії, коли намагаються зрозуміти, яким чином діяти з приводу тих чи інших подій, обставин чи ситуацій, – сказав Глава УГКЦ, - тобто Святіший Отець хоче, аби наші всі митрополити і члени Постійного Синоду мали можливість особисто представити ті чи інші важливі питання життя Церкви в Україні і за кордоном, які на думку наших владик є сьогодні найважливішими. Таким чином наша Церква братиме участь в опрацюванні бачення та стратегії Ватикану по відношенню до української держави та світової української громади. І оскільки будуть присутні очільники тих виконавчих структур Римської курії, то одразу будуть формулюватися певні механізми діяльності, аби можна було належним чином скріпити нашу Церкву»

«Це є дуже важливий сигнал підтримки нашої Церкви, а також початок дуже серйозної праці, щоби можна було забезпечити належний розвиток нашої Церкви у її структурах, у її пастирській діяльності в Україні і за кордоном», – додав Предстоятель УГКЦ.

 

comments powered by HyperComments