І тут львів’яни не люблять: Оксана Сироїд зібралася забрати у  Зеленського повноваження

Середа, 24 квітня 2019, 23:17
Проект закону «Про президента України» вже потрапив у відкритий доступ.
І тут львів’яни не люблять: Оксана Сироїд зібралася забрати у  Зеленського повноваження

Спочатку про кулуарні перемовини нардепів щодо суттєвого урізання повноважень Президента стало відомо у ЗМІ, а потім останні взагалі переставали ховатися. Львів’янка Оксана Сироїд, нардеп від Самопомочі, анонсувала закон на 344 сторінки та заявила, що це все  - для блага Зеленського. Мовляв, зараз повноваження Президента неконституційні, а з новим законом він не матиме змоги узурпувати владу чи стати прибічником олігархату. Щоправда, з цим же законом він взагалі нічого не зможе.

"Зараз "Самопоміч" терміново винесе, у середу комітет схвалить, а в четвер, можливо, поставлять на голосування цей новий законопроект про президента... За цим новим законом, 71 стаття президента, яка існує зараз, цим законом усувається", – уточнив політичний експерт Володимир Кацман в ефірі 112 Україна.

У Президента хочуть забрати Адміністрацію, право призначати склад РНБО, подавати кандидатури голів СБУ, Міноборони, МЗС та прем’єр-міністра, право призначати суддів Конституційного Суду, право призначати голову НКРЕКП . Все це депутати планують втілити в життя завтра, на сесії Верховної Ради.

Нагадаємо, що у Раді почався збір підписів щодо відставки спікера Андрія Парубія.

 

comments powered by HyperComments