АМКУ вирішив не розслідувати справу щодо вкрадених другом Януковича 45 000 000 на тендері Львівської залізниці

Середа, 24 квітня 2019, 00:20
Справу закрили через ліквідацію компаній, які вже отримали усі гроші.
АМКУ вирішив не розслідувати справу щодо вкрадених другом Януковича 45 000 000 на тендері Львівської залізниці

Адміністративна колегія Львівського обласного тервідділення АМКУ закрила провадження щодо антиконкурентних дій ТОВ «Нако Електрик» та ТОВ «ТК Енергоінновації», які поділили 44,8 млн грн на тендері від «Львівської залізниці».

Пов’язані фірми змагалися разом у 2017 році за постачання вогнестійких кабелів для «Львівської залізниці» за 44,8 млн грн. В результаті торгів замовник підписав договір з ТОВ «ТК Енергоінновації». Тоді редакція «Наші гроші. Львів» повідомила, що переплати по кабелях сягають від 32 до 66%, загалом 22 млн грн. У серпні 2017 року замовник та постачальник зменшили обсяги закупівлі до 44,7 млн грн, а до кінця того ж року залізниця виплатила фірмі всі кошти.

Компанії подали на тендерну документацію з однієї ІР-адреси, отримали банківські гарантії в одному і тому ж відділенні банку, подали ідентичні довідки та оформили усі пакети документів в офісі ТОВ «Коларес», пов`язаного з ТОВ «Нако Електрик».

Як виявилося, АМКУ визнала дії учасників тендеру антиконкурентними, але закрила справу, бо … компанії самоліквідувалися.

На момент ліквідації власником «ТК Енергоінновації» Віталій Волошин, директором − Андрій Масюта. Останній подавався на посаду заступника державного секретаря Кабінету Міністрів України. Однак конкурсний відбір не пройшов.

comments powered by HyperComments