Синютка кинув "людей" і пішов з посади - з порушенням закону? (оновлюється)

Євген Сюч  |  Понеділок, 22 квітня 2019, 13:57
Звільнившись у понеділок, колишній голова ЛОДА так і не підписав розпорядження про створення Соснівської ОТГ.
Синютка кинув "людей" і пішов з посади - з порушенням закону? (оновлюється)

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, який склав повноваження депутата облради в 2015 році, ще до оголошення офіційних результатів виборів подав у відставку. 

Згідно з українським законодавством, голів ОДА призначає та звільняє Президент. Після оголошення результатів президентських виборів голови ОДА мають написати заяви на звільнення незалежно від результатів голосування. Проте щодо їх задовільнення процедура досить чітко не розписана. Втім, згідно закону, голови ЛОДА зобов‘язані виконувати свої обов‘язки до моменту призначення наступників новим Президентом. 

Сьогодні під час апаратної наради голова ЛОДА попросив юридичний департамент облдержадміністрації «подивитись, як це рішення оформити документально». Сам він так прокоментував свій вчинок: «Я залишаю посаду голови обласної державної адміністрації, але я залишаюся з Львівщиною, зі Львовом, з людьми».

Після цього, Олег Синютка залишив заяву про звільнення та пішов з приміщення, кинувши "людей" на призволяще - вочевидь, заяву очільника області буде розглянуто не сьогодні і не завтра. Що буде з тими, кому нема куди йти, як голові ЛОДА, наразі невідомо. Частина з них, скорш за все, збереже за собою посади, бо у нового Президента у Львові дуже коротка "лава запасних". 

Олег Синютка втім заявив що "залишається у політиці, проте на посаду міського голови Львова не претендуватиме".

Як стверджують в самій ЛОДА, документи щодо звільнення «будуть підготовлені згідно діючого законодавства».

Нагадаємо, колишній голова ЛОДА так і не підписав розпорядження про створення Соснівської ОТГ. Напередодні виборів він заявив, що не може підписати таке важливе рішення, адже "вже за тиждень може втратити вплив на цей процес" через самовільне звільнення. Тобто голова ЛОДА ще тоді не вірив у перемогу Порошенка, та готував собі шляхи для відступу. 

Довідка.
Петро Порошенко підписав указ про призначення Олега Синютки головою Львівської обласної державної адміністрації 26 грудня 2014 року. Той вже мав неабиякий досвід керування комунальними питаннями та господаркою міста на протязі 7 років на посаді першого заступника міського голови Львова. Починав Синютка у Львові з директора департаменту економічної політики ЛМР в листопаді 2006 року — до того 4 роки був заступником міського голови м. Івано-Франківська. Народився 14 лютого 1970 року в с. Куропатники, Бережанського району, Тернопільської області.

У 2014 році це вже був 4-й губернатор Львівщини – до того на цій посаді встигли побувати Олег Сало, Ірина Сех та Юрій Турянський. Синютка тоді пообіцяв Петру Порошенко, який особисто приїхав до Львова представити його активу області,  «розв’язати вся проблеми Львівщини». 

Президент відповів, що вірить: Синютці вдасться «зробити все можливе, аби Львівщина перетворилася на колиску інноваційного розвитку – своєрідний бізнес-центр Галичини». Як це вдалося голові ЛОДА – найближчим часом в спецрепортажі на "Варті".

 


Фото: Zaxid.net, УНІАН, Олександр Ковальчук 

 

 

comments powered by HyperComments