“Україна лягає під всіх, як вулична дівка” - сепаратистка Олена Бойко підтримала Зеленського

Вівторок, 16 квітня 2019, 22:05
Затримана СБУ за антиукраїнську пропаганду 59-річна львівська журналістка Олена Бойко (Віщур) сподівається вийти на волю, якщо Володимир Зеленський виграє вибори. Про це вона заявила сьогодні, перед засіданням Галицького районного суду по її справі.
“Україна лягає під всіх, як вулична дівка” - сепаратистка Олена Бойко підтримала Зеленського

Також вона очікує, що амністію від нового президента отримають і її колеги, арештовані за сепаратизм. За її словами, в Україні 24 роки не було політичних репресій і зявилися вони тільки за президентства Петра Порошенка.

Маю надію, що коли Зеленський стане президентом поліітичні репресії припиняться. Це стосується не тільки мене, а й будь-якого громадянина України, який висловлює незгоду з чинною владою”, - додала вона.

На запитання журналістів, кого саме важає політрепресованим, вона назвала себе, Руслана Коцабу та Дмитра Васильця (пропагандист т.зв. “Новоросія ТВ”, який був засуджений за співпрацю з бойовиками ДНР і згодом помилуваний, - С.В.).

У мене є докази, що моя справа є замовною. Суд наді мною буде тривати мінімум рік, аби не дати мені взяти участь у парламентських виборах. Чим більше репресій щодо мене і чим суворіший режим, тим більше потітсил буде зацікавлено аби залучити мене до своїх списків,як свого часу Надію Савченко”, - вважає Олена Бойко.

При цьому, вона стверджує, що була арештована ФСБ і півтори місяці сиділа в російському СІЗО саме за свою проукраїнську позицію.

До мене неодноразово звертались з оточення помічника Путіна Владислава Суркова аби я розміщувала в українських ЗМІ певні матеріали під своїм іменем. Я відмовилась підписувати матеріали, які суперечать моєму світогляду. Влада РФ дуже різна, є різні башти Кремля. Сурковщина проводить проросійську політику в Україні. Також відмовлялась від участі в ТВ-програмах, де треба було працювати по сценарію, говорити наперед заготовлений текст. На російських ток-шоу я висловлювала лише свою точку зору у якості гостя. За це мені ніхто не платив, оплачували лиш дорогу і готель”, - розповіла Бойко.

Вона сподівається, що в Україні буде проукраїнська влада, яка “вперше за 27 років не буде лягати під Європу, США чи Росію”.

Україна знаходиться на перетині торгових шляхів і має можливість бути багатою, ні під кого не лягаючи, як вулична дівка. Чудовим прикладом є позаблокова Швейцарія. Росія зацікавлена в тому, щоб транспортувати в Європу газ та свої товари. Україна має важелі впливу на Росію, тому нам потрібна розумна і виважена влада. Результати першого туру виборів свідчать, що між абсолютно непотрібним безвізом та можливістю помолитися турецькому патріархату, зрадивши віру своїх прадідів, народ обрав мир. Я з цим повністю погоджуюсь”, - каже Олена.

На запитання “чий Крим?” вона відповідає, що вважає його історично — турецьким і “абсолютно безпідставно українським”

У мене немає враження, що Росія у нас щось відняла. Під час Революції Гідності на Майдані були представники Криму і Донбасу. Якби зі сцени Ірина Фаріон не почала викрикати “Чемодан, вокзал, Росія!”, то Крим не взяв би чемодан і не відплив разом з вокзалом”, - вважає вона.

Довідка:

З 2014 року Олена Бойко(Віщур) систематично розповсюджувала агітаційні матеріали українофобського характеру, закликала до громадянської війни, вимагала розчленування України та закликала Путіна «ввести війська». Горе-агітаторка встигла побувати  ЛДНР та РФ, проте, була швидко звідти вигнана та потрапила в руки СБУ. Зараз їй загрожує декілька років позбавлення волі. Жінці інкримінують ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ККУ.

comments powered by HyperComments