«Росія своїх не просто кидає. Вона їх пережовує і випльовує», - затримана сепаратистка, яка намагалась прислужитись «русскому миру» дала коментар українському блогеру

П'ятниця, 18 січня 2019, 14:17
Проросійська журналістка Олена Бойко, яку депортували з РФ, а відтак затримали в Україні, порадила українцям, які очікують на отримання притулку в Росії, якомога швидше втікати звідти.
«Росія своїх не просто кидає. Вона їх пережовує і випльовує», - затримана сепаратистка, яка намагалась прислужитись «русскому миру» дала коментар українському блогеру

Телефонну розмову, в якій Олена Бойко коментує видворення з Російської Федерації, розмістив у своєму блозі журналіст Денис Казанський, інформує Leopolis.news.

За його словами, у грудні 2018 року з’ясувалося, що Бойко, яку затримали за п’яний дебош у Москві, порушила російське міграційне законодавство, тому суд ухвалив рішення про її депортацію.

«Як не намагалася Олена Бойко на ефірах, скільки не батожила «українських фашистів і розкольників», її заслуг перед «рускім міром» у Москві не оцінили і відправили прямо в лапи «карателів», яких вона стільки років проклинала», – зазначив він.

Спочатку у Бойко, розповів Казанський, була надія, що вишлють її не на підконтрольну Україні територію, а в ОРДЛО, що Росія також вважає Україною. Але Бойко направили у Харків, де її взяли співробітники СБУ і відвезли до Львова.

«На кордоні, вже перед відправкою в Україну, Бойко спробувала попросити у Росії політичного притулку, але прикордонники відмовилися приймати заяву і виштовхали її в нейтральну зону», – йдеться в повідомленні журналіста.

Перед арештом Олена Бойко встигла дати по телефону коментар російським журналістам. «Росія своїх не просто кидає. Вона їх пережовує і випльовує. Мене викинули, як використану брудну ганчірку», – зі сльозами в голосі скаржилася пропагандистка.

Нагадаємо, 16 січня затримали журналістку зі Львова Олену Бойко, яку депортували з Російської Федерації в Україну через пункт пропуску «Гоптівка». Прикордонники передали її СБУ.

Їй інкримінують посягання на територіальну цілісність України. Олені Бойко обрано запобіжний захід – утримання під вартою на 60 діб.

 

comments powered by HyperComments