Hilton у Львові: готель збудують у Стрийському парку, а за кошти забудовника від реставрують сам парк

Субота, 6 квітня 2019, 13:07
Про це заявив мер Львова Андрій Садовий.
Hilton у Львові: готель збудують у Стрийському парку, а за кошти забудовника від реставрують сам парк

«Хочуть збудувати готель, здається Hilton, половина це має бути класичний готель, а половина будівлі – апарт-готель. Дуже серйозний проект. Це має бути споруда високого архітектурного рівня, витвір мистецтва. Були дебати стосовно поверховості. Ми пішли на певні ризики, дозволили розпочати цей процес. Забудовник готовий профінансувати реконструкцію парку, тому, що йому вигідно, щоб з вигляду з готелю парк був перфектним», – заявив Садовий.

Мер також висловив незадоволення сучасною роботою дирекції парку, в першу чергу, його не влаштовує відсутність стратегії розвитку і особливо – неграмотним використанням коштів під час Alfa Jazz Festival.

«Я б хотів, щоб ми проговорили концепцію розвитку парку Богдана Хмельницького, бо ми там планували зробити концертний зал, щоб джаз не був в тимчасовій споруді. Кожного року на будівництво цієї споруди витрачається орієнтовно 150 тис. євро. За сім років фестивалю вже мільйон євро на вітер. Це не міські гроші, це все робиться за кошти спонсорів, але вже мільйон пішов. То що заважає збудувати там якісний літній театр?», – сказав Андрій Садовий.

Додамо, що будівництво готелю відбуватиметься на території закинутого Музею ПрикВО, який вже кілька десятків років дарма простоює у глибині  паркової зони.

 

comments powered by HyperComments