Корупцію в Міноборони поборюватиме судимий міліціонер зі Львівщини

Вівторок, 2 квітня 2019, 23:15
Міліціонер на пенсії Сергій Кончук з Радехівщини став начальником Центральної територіальної групи з питань запобігання та виявлення корупції в Міністерстві оборони
Корупцію в Міноборони поборюватиме судимий міліціонер зі Львівщини

Щоправда, на даний момент сумнівного спеціаліста вже звільнили. Перед призначенням на керуючу посаду Кончук ніде не працював аж 7 років, а до того був лише одним з службових міліціонерів у районних відділах міліції. Однак на початку 2018 року його призначили на посаду старшого офіцера Західної територіальної групи з питань запобігання та виявлення корупції, а ще через півроку – керівником Центральної групи.

На сайті Міноборони ніякої інформації про Центральну групу з питань запобігання та виявлення корупції немає, проет всі інші підрозділи цього типу - Східна, Західна, Південна та Північна є. Про призначення Кончука керівником примарної структури стало відомо від керівника Західної тергрупи з питань запобігання та виявлення корупції Любомира Мойсея.

Саме він виявив цікаві факти про кримінальне минуле Кончука - а саме, судові вироки про службове підроблення та службову недбалість, а також саме призначення екс-пенсіонера, яке відбулося з порушеннями. Тоді новоспеченого начальника звільнили в рамках переформатування структури. 

У січні 2019 року вийшла спільна Директива Міноборони та Генерального штабу ЗСУ, яка передбачала низку перевірок та заходів, спрямованих на удосконалення «системи проведення військово-лікарської експертизи у ЗСУ, удосконалення організаційно-штатних структур установ МОУ». Цією директивою, зокрема, і передбачили переформатовати «Західну територіальну групу» у «Західний територіальний відділ». І цей відділ, а не групу, очолить Євген Галдецький з яворівської військової частини.

comments powered by HyperComments