Як у Львові Нацкорпус пікетував виступ Порошенка (ФОТО)

П'ятниця, 29 березня 2019, 03:37
28 березня, у межах передвиборчої кампанії у Львові із виборцями зустрівся  Президент України Петро Порошенко. Його виступ прийшов пікетувати Національний Корпус.
Як у Львові Нацкорпус пікетував виступ Порошенка (ФОТО)

На зустріч з Гарантом на проспекті Свободи зібралось тисячі львів'ян. Були люди різного віку. Перед виступом Порошенка зі сцени співали рок-гурти "Плач Єремії" та "Мандри". Виступ Петра Порошенка присутні розпочали слухати виконуючи вголос Гімн України.

Задовго до початку дійства площу по периметру оточили спецпідрозділи поліції та Нацгвардія. На майданчик перед сценою людей пропускали через рамки металошукачів. Дехто з львівян вважав такі посилені заходи безпеки виправданими, адже Україна перебуває у стані війни, інші обурювались перектиттям вулиць.

У той же ж час біля пам'ятника Тарасові Шевченку розпочався мітинг, який організували представники Нацкорпусу. Чоловіки у камуфляжі, серед яких, за їхніми словами, були також ветерани АТО, принесли із собою плакати із гаслами "Геть Свинарчуків Порошенка", "Де відрубані руки?". Заявляли, що хочуть запитати у Порошенка, чому він не покарав тих, хто краде на оборонці.

Учасники акції планували провести марш до сцени, заявляючи що їхня акція мирна. Проте, кордон поліції їх не пропустив. Сварячись з поліцією, вони так і продовжували стояти неподалік пам'ятника Т. Шевченку. Протягом усього виступу президента вигукували "Ганьба!" та “Свинарчуків за грати?”. Думки львівян відносно акції протесту також розділились. Одна жінка навіть спробувала відібрати плакат у хлопців, та її зупинили.

comments powered by HyperComments