Аптеку на Грушевського, яку знищили створенням супермаркету, повернуть

Четвер, 28 березня 2019, 09:19
Так вирішив виконком ЛМР.
Аптеку на Грушевського, яку знищили створенням супермаркету, повернуть

«Після перемовин з орендарем і власником було прийнято два рішення. По-перше, меблі й важливі елементи аптеки будуть збережені, відновлені та повернуті. По-друге, буде здійснена реставрація самої будівлі. Частину меблів і важливих елементів декору вже було повернуто, а друга частина зараз знаходиться в майстернях на реставрації», — зазначив Андрій Москаленко.

Тим не менш ,як саме ЛМР збирається перетворити тепер вже супермаркет назад у аптеку, не може пояснити навіть заступник мера.

«Це приміщення було певний час приватизоване колективом аптеки, яка проіснувала певний час, але припинила функціонувати. Нова фізична особа придбала її, але не знайшла орендаря під аптеку. Тому знайшла іншого орендаря — супермаркет, який сьогодні проводить діяльність. Ми не маємо юридичного інструменту, аби вплинути на них, не можемо юридичній або фізичній особі вказувати, яку проводити діяльність, адже вона має бути економічно обґрунтованою. Тому ми проводимо перемовини, щоб напрацьовувати спільні рішення для збереження історичних будівель», — зазначив заступник міського голови з питань розвитку.

Нагадаємо, що «Львівхолод», який орендує приміщення, не визнає за собою нищення ліпнини на фасаді та крадіжку аутентичних меблів.

comments powered by HyperComments