Лісова мафія: на Львівщині лісник з  сином побили чоловіків, які взяли з лісу кілька колод

П'ятниця, 22 березня 2019, 14:12
І це притому, що у  самого лісника є нелегальна лісопилка.
Лісова мафія: на Львівщині лісник з  сином побили чоловіків, які взяли з лісу кілька колод

У селі Верхня Рожанка, що на Сколівщині, розгорівся серйозний конфлікт – місцевий лісник Володимир Мацьків одного дня застав двох чоловіків, які виносили з лісу кілька колод. Між ними розпочалася словесна перепалка, яка, тим не менш, ні до чого серйозного не призвела. Проте, вже ввечері того ж дня син Мацьківа приїхав з друзями додому до двох «крадіїв» та побив їх. Коли діти одного з них почали кричати, син лісника вистрілив з рушниці, аби вони замовкли.

Звичайно ж, Ігор та Микола ,яких побили, написали заяву в поліцію. Та не забарився й сам Мацьків – він теж заявив правоохоронцям, що чоловіки вкрали лісу на 80 000 гривень Також він не виправдовує сина:

«Я сина не оправдовую, я його того не заставляв робити,» – зазначив Мацьків.

Проте, мешканці скептично відкликаються про лісника. Кажуть, він і сам продає ліс, має нелегальну лісопилку, а з селян бере данину.

«За ліс треба платити данину ліснику Мацьківу. За фіру – 100 гривень. Як возиш машиною, то тисячу. Чоловіки не захотіли платити, в них великі сім’ї, живуть бідно. Взяли небагато, тільки би було чим палити в хаті, – розповідає місцева мешканка Богдана, родичка одного з побитих чоловіків, - у селі усі знають: якщо хтось і краде ліс для продажу, то тільки сам лісник. Ще раніше, не займаючи цієї посади, він відкрив собі лісопильну. Явно не для власних потреб. Є в нього техніка відповідна, є працівники. Чому бідному місцевому населенню не можна брати з лісу дрова, які там лежать і гниють, а лісникам можна вивозити машинами? ».

Мешканці також надали поліції відео, де видно роботу лісопилки.

 

 

comments powered by HyperComments