На львівського вчителя подали в  суд, бо він назвав «об’єднання України з Росією у 1654 році» у підручнику помилкою

Вівторок, 19 березня 2019, 14:06
В суд на вчителя подало видавництво «Генеза», яке виконує бюджетні замовлення на випуск підручників.
На львівського вчителя подали в  суд, бо він назвав «об’єднання України з Росією у 1654 році» у підручнику помилкою

"У підручнику Захист Вітчизни для 10 класу автором Гнатюком Миколою Ростиславовичем свідомо допущена брехня щодо історичних подій та стосунків з Росією. Так на стор. 38 вказано, що був підписаний договір між Україною та Росією у 1654 році. Тоді не було Росії, а існувало Московське царство. Росія як назва країни з’явилась у 1721 році. Так само спільної перемоги під Городком не було, але автор знову вказує про те, що «українські та російські війська…» Не було ніяких російських військ! Прошу ще раз перевірити цей підручник. Адже я почав читати, а вже стільки цікавого знайшов. Видавництво "Генеза" - приватна фірма-мільйонер на бюджетних замовленнях позивається до простого вчителя зі Львова і видавництва «Високий Замок» online... через те, що я "їх образив" у статті. Деталі тут http://centrsamooborony.blogspot.com/2018/09/blog-post.html

От що мене цікавить у першу чергу. Чому Видавництво "Генеза" не позивається проти Леополіс-ньюз? Ось така ж розгромна стаття http://leopolis.news/u-novomu-pidruchnyku-zahyst-vitchyzny…/.

По друге, сума відшкодування 100 тисяч. Це вони що мене на вчительську річну зарплату хочуть покарати? Жорстоко. Я переглянув так поверхнево цей стос документів, який мав би переконати суд у тому, що вони не віслюки. (сорі у мене лише граната була для порівняння, я не курю і сірників не маю!) І от що кинулось мені у вічі також. Я обвів місце у тексті документів, де вказано що експерти Міністерство освіти і науки України схвалили цей підручник! Я ж ніколи не бачив що це за експерти! Пабам! Це КОНКУРСНА комісія... "Здоров'я і фізкультура!" Який сором... На всю Україну не змогли призначити ФАХІВЦІВ ВІЙСЬКОВИХ, щоб оцінити якість підручників!? Це просто жерсть якась, у мене немає слів! І найголовніше, я висунув найпершу претензію про ДОГОВІР Хмельницького з росією у 1654 році! У підручнику так і залишили росію у ці роки! А тоді це було московське царство!!! І договору НЕ ІСНУЄ! Жодного оригінального тексту, лише згадки та копії. А у матеріалах суду НІЧОГО ПРО ЦЕ НЕ МАЄ! Це були "Березневі статті", які скасував Виговський у 1658 році!", - йдеться у дописі вчителя.

comments powered by HyperComments