Ціни послуг ДП "Львіввугілля" виросла до рівня фабрик Кононенка

Понеділок, 18 березня 2019, 11:37
ДП «Львіввугілля» 7 березня повідомило про намір укласти угоду з ПАТ «Львівська вугільна компанія» про послуги зі збагачення вугілля на 133,46 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».
Ціни послуг ДП "Львіввугілля" виросла до рівня фабрик Кононенка

Закупівлю проведено за переговорною процедурою, бо відкриті торги тричі відміняли через нестачу учасників. Умови відкритих торгів і переговорної процедури відрізнялись.

Відмінені відкриті торги передбачали збагачення 920 400 т вугілля за очікуваною ціною 124,79 млн грн., тобто по 136 грн. за тонну, що відповідало торішній ціні від «Львівської вугільної компанії». Однак після відміни торгів «Львіввугілля» підняло очікувану вартість закупівлі для переговорної процедури на 7% – до 133,46 млн грн., тобто до 145 грн. за тонну. Саме за такою ціною підряд було віддано «Львівській вугільній компанії», яка технологічно є єдиним можливим виконавцем цих послуг для львівських шахтарів.

При цьому в законі «Про публічні закупівлі» визначено, що при проведенні переговорної процедури «предмет закупівлі, його технічні та якісні характеристики, а також вимоги до учасника не повинні відрізнятися від вимог, що були визначені замовником у тендерній документації» для відкритих торгів.

Нова ціна у 145 грн. за тонну дорівнює цінам збагачення вугілля на Донбасі. Цьогоріч ДП «Селидіввугілля» замовило фабрикам Віталія Кропачову переробку по 145 грн. за тонну.

За даними «Бізнес.Цензору», «Львівугілля» контролює бізнесмен Андрій Венгрін. Він заведений на західні шахти екс-міністром енергетики Володимиром Демчишиним, який раніше працював в інвесткомпанії ICU, котра обслуговувала бізнес Петра Порошенка.

Шахти «Львіввугілля» збагачують вугілля на потужностях «Львівської вугільної компанії», що пов’язана з оточенням депутата від «Опоблоку» Наталії Королевської, але через арбітражного керуючого Володимира Постоленка компанію контролює Венгрін, вказує видання.

«Львівська вугільна компанія» є оператором єдиної на заході України вуглезбагачувальної фабрики – Червоноградської. Через це Венгрін має вплив на обидва вуглевидобувні державні підприємства на заході країни: «Львіввугілля» та «Волиньвугілля».

Акціонерами «Львівської вугільної компанії» є ТОВ «Вантажно-транспортне управління», ТОВ «Іфорас» і «АСП Трейд Груп». Усі вони перереєстровані в Києві з окупованого бойовиками Луганська і відносяться до сфери впливу нардепа від «Опозиційного блоку», екс-міністра соцполітики Наталії Королевської.

«Іфорас» належить Роману Зенову – першому заступнику голови Держпраці за міністра соцполітики Королевської. А «Вантажно-транспортне управління» належить ТОВ «Бас Тур» Дмитра Мазурчака і Дениса Ігнатьєва. Останній у 2012 р. був членом окружної виборчої комісії від партії «Україна – Вперед!» Королевської. І нарешті компанія «АСП Трейд груп» зараз заведено на вірґінський офшор «Сондім Холдінгс Лімітед» («Sondim Holdings Limited»), а той – на Моніку Памелу Ван Зил із Південної Африки.

У 2004-2006 рр.. серед засновників кількох луганських акціонерів «Львівської вугільної компанії» був чоловік Королевської – нинішній нардеп від «Опоблоку» Юрій Солод.

comments powered by HyperComments