Міськрада «легалізувала» незаконний новобуд в обмін на квартири для чиновників

Середа, 13 березня 2019, 01:12
Такі умови містить мирова угода забудовника та Інспекції державного будівельного контролю Львова.
Міськрада «легалізувала» незаконний новобуд в обмін на квартири для чиновників

За словами керівника юридичного департаменту ЛМР, цей договір є гарантією того, що люди, які заплатили за свої квартири, їх отримають. Проте, незрозуміло, чому з першої партії квартир 2 передаються відразу ЛМР, а в наступних трьох секціях на мерії розраховано цілих 960 квадратних метрів площі. Зазначимо, що незаконна забудова знаходиться на вул. Т. Шевченка, 307-а.

ТОВ «Каньйон» зареєстроване у Львові, а його засновником є Наталія Щадило, яка також є співвласником «Винниківського» та «Краківського» ринків.

«Існує рішення суду щодо знесення цього багатоквартирного будинку. Ми мали багато судових процесів. ТзОВ „Каньйон“ розпочало будівництво, було ряд порушень в містобудівній діяльності. Незважаючи на попередження, всі квартири є продані, люди, які повністю оплатили свої внески, не мають змоги отримати житло. Станом на сьогодні ЛМР вже зробила ряд кроків, було погоджено зміни до детального плану території і на цій ділянці можна будувати багатоквартирні житлові будинки, також змінено призначення земельної ділянки і виконком погодив видачу містобудівних умов та обмежень. Залишилось зробити останній крок. Ми підготували проект ухвали, який просимо погодили, але зі змінами», — розповіла Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту.

Як закріплено в умовах угоди, 10−11% відсотків вже збудованих об’єктів передається Львівській міській раді, а решта, що буде будуватись, буде сплачуватись інвестиційними внесками. Дві секції вже є збудовані, одна має лише фундамент.

«Мова зараз йде про дві квартири, які є готові, і це як гарантія, що ми отримаємо. Ми з забудовником мали розмови, що решта — це будуть соціального характеру об’єкти», — додала Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту.

«Щоб допомогти тим людям увійти в ці квартири, міська рада змінила детальний план територій, ухвали приймались, ми виводили людей на легалізацію. Сьогодні ми робимо останній крок, щоб люди зайшли у свої квартири», — додав Анатолій Забарило, секретар Львівської міської ради.

«Забудовник, який здійснював будівництво будинку, відмовився продовжувати будівельні роботи. Замість них за ініціативи людей прийшов новий забудовник і завершення цих трьох корпусів — це ініціатива нового забудовника», — додала Гелена Пайонкевич, директор юридичного департаменту.

 

comments powered by HyperComments