Суд не дав військовим «виселити» бізнесмена-втікача Димінського з будинку на території Яворівського полігону

Понеділок, 11 березня 2019, 17:07
Західний апеляційний суд частково задовольнив прохання фірми Димінського про продовження договору оренди.
Суд не дав військовим «виселити» бізнесмена-втікача Димінського з будинку на території Яворівського полігону

Західний апеляційний суд частково задовольнив скаргу ТОВ «Приватна охоронна фірма «Ірбіс» та зобов’язав Яворівську КЕЧ продовжити з фірмою договір оренди на приміщення  колишнього військового профілакторію площею 1 117 кв. м та ділянку площею понад 29,3 га на території Яворівського військового полігону.

Фірма Димінського орендує територію з 2012 року. За договором оренди, вона мала провести ремонтні роботи в профілакторії, проте, не виконала умови. В той же час, на орендованій території була зведена огороджена відпочинкова база з будиночком на озері, тротуарами, мисливськими вишками та рибними угіддями.

У 2015 договір оренди був, згідно умов, автоматично продовжений на 3 роки. У 2018 «Ібіс» сприйняв умови як такі, що автоматично продовжують договір знову на той самий термін. Проте, Яворівська КЕЧ подала до суду з вимогою «виселення» фірми. І 29 листопада 2018 року Західний господарський суд задовольнив це прохання.

Проте, 29 лютого, через 3 місяці, юристи Димінського добилися скасування рішення в апеляційному суді. Проте, лише частково – договір продовжено на 3 роки, але автоматичного продовження на 10 років, як хотіли в «Ібісі», не буде.

На думку суду, угода між  ТОВ «Ірбіс» та Яворівської КЕЧ справді повинна бути продовжена автоматично на три роки, оскільки це вже робили у 2015 році на той же самий строк 3 роки без заперечень з боку Яворівської КЕЧ і Міністерства оборони України.

«Визнати укладеним додатковий договір оренди до договору оренди №7 від 31.05.2012 нерухомого військового майна, розташованого в Старицькому гарнізоні за адресою: Львівська область, Яворівський район, с. Верещиця, Яворівський навчальний центр, на той самий строк та на тих самих умовах, визначених основним договором та додатками до нього, з наступного дня після спливу строку дії попереднього договору», – написано в постанові суду.

Засновниками ТОВ «Приватна охоронна фірма «Ірбіс» є Андрій Борщ (17,6 %) та ТОВ «Народна команда «Футбольний клуб «Карпати» (82,4%). Кінцевими бенефіціарами зазначено Борща та кіпріота Ніколау Хрістікіса.

А контролює фірму почесний (чи то екс-почесний) президент ФК «Карпати» Петро Димінський, який на сьогодні офіційно перебуває в розшуку через звинувачення у вчиненні смертельного ДТП, в якому загинула 31-річна Наталія Тріла.

Вину за вчинення цього ДТП взяв на себе власне співвласник фірми Андрій Борщ. Який, попри докази експертів, що він не керував автомобілем, вперто доводить, що саме

comments powered by HyperComments