Львівський архієпископ РКЦ Мокшицький назвав українців крадіями, невдячними гнобителями та ненависниками Європи

Неділя, 10 березня 2019, 22:56
У радіопрограмі, яка ще в лютому вийшла у Польщі, одіозний ієрарх жалібно звинуватив українців в усіх смертних гріхах.
Львівський архієпископ РКЦ Мокшицький назвав українців крадіями, невдячними гнобителями та ненависниками Європи

Цікаво, що до дискусії додався також етнічний українець, директор осередку досліджень історії і традиції Львівської метрополії професор Володимир Осадчий, який теж кілька разів агресивно відізвався про українців.

Так, спершу Мокшицький звинуватив УГКЦ у відбиранні храмів (причому Мокшицький відкрито називає УГКЦ народною українською церквою, тобто, ототожнює її з усіма західними українцями), потім у небажанні прийняти здобутки європейської цивілізації, потім у тому, що УГКЦ дезінформує людей про те, що РКЦ – лише польська церква, але потому сказав, що РКЦ стане вселенською, о вона виросла з польської традиції(чи був апостол Петро поляком, Мокшицький не згадав).

«Римо-католицька Церква може бути по справжньому євангелізаційною, вселенською. Бо є приреченою на те щоб бути вселенською, тобто Церквою, яка виростає з польської традиції, бо ніхто цього не заперечить, бо всі духовні, матеріальні і історичні свідчення, вказують на те що це в усіх вимірах - польська Церква», - ось як звучала самозаперечна заява архієпископа.

«Маємо справу не з браком вдячності, а з великою невдячністю і навіть ворожістю. Бо те, до чого доходить навіть зі справою по Храму Матері Божої Громничої (нині Храм стрітення Господнього), який відібрали греко-католики у римо-католиків, Храм, який належить до митрополичої курії і становить єдиний ансамбль, який є здобутком і частиною римо-католицької традиції, і цей Храм з-за для більшого упокорення, з-за для підкреслення хто тут головний, з-за для створення прикрої ситуації – було забрано», - додає пан Мечислав.

comments powered by HyperComments