85-річний львів'янин за 4 години підкорив Говерлу

Субота, 9 березня 2019, 23:55
Орест Кліщ щороку проводить тиждень у горах.
85-річний львів'янин за 4 години підкорив Говерлу

Серед вершин, які підкорилися мандрівнику – Кавказ, норвезькі гори та українські Карпати. Говерлу, за власними словами, пан Орест підкорював більше ніж 10 разів.

«Гори мене навчили свободи. Відколи вперше, 1952 року, я побував на Кавказі в альпіністському таборі, де ми піднімалися на вражаючі висоти, а потім 1955 року також вперше підкорив Говерлу, – без гір не уявляв своє життя. Нині вже й не пригадаю, скільки разів я здіймався на найвищу українську вершину, але понад десяток – гарантовано, – розповідає пан Орест, – відтоді я підкорював Кримські гори, а також вершини Німеччини й Австрії. Міста мене менше цікавили, хіба що музеї. А справжній відпочинок для мене починався саме в горах».

Орест Кліщ разом з однодумцями навіть видав книгу – «Нескорені. 40 років походів», але навіть після такого ювілею чоловік не збирається зупинятися. Щороку він з товаришами з усіх куточків України збирається, аби відправитися на тижневу мандрівку по гірських вершинах.

“Одного разу не було компанії щоб йти в гори. І моя дружина побачила оголошення туристичного бюро, що планується підйом на Говерлу. Я пішов з ними - молодшими від мене років на тридцять людьми. На вершину піднявся рівно за 4 години. Якби йшов зі своїми товаришами, то можна було б відпочити, а тут треба було не відставати. Я був такий змучений”, -  розповідає мандрівник.

Також Орест Михайлович є затятим лижником – щоправда, вже катається на любительських трасах, а раніше любив лише професійні.

comments powered by HyperComments