У кав’ярні «Штука» відбувається виставка Ігоря Колісника "Клуб Творчої Молоді".

Четвер, 28 лютого 2019, 18:50
 На композиції представлена асоціативна графіка на основі спогадів про КТМ.
У кав’ярні «Штука» відбувається виставка Ігоря Колісника "Клуб Творчої Молоді".

 З 4 по 28 лютого 2019 року відбулась виставка Ігоря Колісника "Клуб Творчої Молоді".На композиції представлені асоціативна графіка на основі спогадів про КТМ.

 Виставка асоціативних образів-спогадів про КТМ розповідає про спільноту саме львівських митців 1980-их років. Клуб творчої молоді спершу виник у Києві як осередок ранніх шістдесятників. Серед учасників – Лесь Танюк, Алла Горська, Василь Симоненко, Опанас Заливаха та інші.

За прикладом київського у середині 1960-их виник і львівський «Пролісок», де тривав «організований просвітницький, культурно-мистецький рух з виразними ознаками ідеологічної опозиції, хоча політичні цілі відкрито не декларувалися», у гроні якого працювали Грицько Чубай, Стефанія Шабатура, Ігор Калинець, Ірина Стасів, Богдан і Михайло Горині, Михайло Косів та інші.

Виставка покликана передати образами спогади та дух тієї епохи, коли нове покоління український митців лише народжувалося та починало свій творчий шлях на зламі двох тисячоліть та у час руйнування червоної імперії.

Довідка: Ігор Колісник живе і працює у Львові. Спеціалізація: дизайн, живопис, графіка.

У 1977 році закінчив Львівське училище прикладного мистецтва імені Івана Труша. З 1996 року працює головним художником відомої галицької компанії „Гал-Експо”, займається дизайном та оформленням міжнародних виставок.

З 2000 року обраний членом Національної спілки художників України.

comments powered by HyperComments