УКУ спростував підтримку Садового на виборах

Вівторок, 26 лютого 2019, 01:29
Відповідне повідомлення розміщене на офіційному сайті університету.
УКУ спростував підтримку Садового на виборах

Ректорат Українського Католицького Університету відреагував на відеоролик, розміщений Андрієм Садовим у своєму блозі на Youtube, спростувавши заангажованість у політичній підтримці мера на виборах Президента. У вищезгаданому відеоролику мер з’явився у світшоті «Made in UCU. Асоціація випускників Українського католицького університету», який, незважаючи на назву, насправді продається як мерч і є у вільному доступі.

"Чимало осіб із університетської спільноти, а також наші випускники стривожено відреагували на той факт, що у двох передвиборчих роликах кандидат у Президенти України пан Андрій Садовий знявся у футболці, на якій великими літерами написано: «Made in UCU. Асоціація випускників Українського католицького університету». На думку стривожених, це можна розглядати як безпосередню підтримку кандидатури пана Андрія з боку УКУ.

З цього приводу ректорат УКУ уповноважений ствердити таке:

Згадану футболку п. Садовий придбав в Асоціації випускників на тих самих засадах, що й інші люди, тобто з правом вільного використання. Відповідальність за те, як людина використовує придбану річ, несе сам покупець. Сподіваємося, це добре усвідомлюють усі, хто хоч раз закуповував інституційну атрибутику  у вільному продажу.

Ми вдячні Голові міста Львова пану Андрієві Садовому за всебічну підтримку, яку він виявляв і виявляє упродовж трьох своїх каденцій. Така підтримка є важливою складовою нашого успіху як університету.

Позиція Українського католицького університету в період виборчих перегонів всебічно висвітлена в давно оприлюдненій на нашому офіційному сайті Політика Українського католицького університету щодо заходів за участі політичних діячів в УКУ

У п. 3 цієї «Політики УКУ» сказано, зокрема, що «Ректорат УКУ покликаний сприяти тому, щоб ім’я УКУ не асоціювалося в уяві громадськості України з якоюсь однією політичною партією чи угрупованням. Важливо також відстежувати, щоб стосунки УКУ з представниками різних партій, а також виборними особами не мали характеру підпорядкування їхній політичній волі та передвиборчим програмам».

На виконання цього положення Ректорат і оприлюднює це роз’яснення, щоб іще раз підтвердити, що всі студенти, викладачі та працівники УКУ як громадяни України є вільними у своїх політичних і передвиборчих симпатіях, а адміністрація Українського католицького університету шанує свободу волевиявлення членів університетської спільноти й не чинить (і ніколи не чинитиме) на них тиск з метою схилити їх на користь того чи іншого кандидата. Попри те кожен член нашої спільноти має повне право від свого власного імені підтримувати свого обранця.

Ректорат УКУ звертається до всіх учасників передвиборчих перегонів та до їхніх штабів ознайомитися зі згаданою вище «Політикою УКУ» й уникати ситуацій, які спонукали би ректорат УКУ знову виступати з подібним роз’ясненням. На нашу думку, дотримання демократичних цінностей і процедур є необхідною передумовою чесних і справедливих виборів", - йдеться на сайті УКУ.

comments powered by HyperComments