На Львівщині створили новий заповідник

Неділя, 24 лютого 2019, 16:40
У середу, 20 лютого, Кабмін прийняв рішення про створення нового НПП на території Львівської Новий парк буде знаходитися в Турківському районі на території 12240 гектара земель державної та комунальної власності.
На Львівщині створили новий заповідник

"Природоохоронний статус цих території - це питання збереження старовікових лісів Українських Карпат.

Вважав і вважаю, що заповідання кожного метра унікальних природних комплексів України є важливий державницьким кроком. І наступні покоління за це нам будуть вдячні.

Крім того, ця територія цікава як майбутній науковий полігон для моніторингу та розробки дієвих заходів щодо збереження рідкісних видів рослин і тварин.

Частина територій - об’єкти всесвітньої природоохоронної Смарагдової мережі. Вони давно стали домівками для багатьох видів рослин і тварин, які, на жаль, стали рідкісними та зникаючими в межах Європи. Тут нараховується понад 30 видів трав’янистих рослин таких як баранець звичайний, аконіт опушеноплодий, лунарія оживаюча, чина гладенька, підсніжник білосніжник.

Так, попереду підписання Указу Президентом України та багато організаційно-господарської роботи, але головний крок, зроблено.

У 2019 році у Львівській області планується створення 14 об’єктів ПЗФ площею 12469,04 га", - каже Семерак. області, а саме заповідника «Бойківщина».

comments powered by HyperComments