“На Майдані страху не було, тільки боротьба за праве діло”, – Святослав Сірий

Четвер, 21 лютого 2019, 15:32
Сьогодні, 20 лютого, вся Україна відзначає День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Рівно 5 років тому на Майдані почалися криваві розстріли українців, які хотіли побороти режим.
“На Майдані страху не було, тільки боротьба за праве діло”, – Святослав Сірий

Про тогочасні доленосні події в коментарі для нашого видання розповів Начальник Штабу Національного Корпусу Львівщини, учасник Революції Гідності Святослав Сірий.

“Спочатку ми з хлопцями поїхали на Майдан, бо це було необхідно. З’явилося розуміння: так далі жити не можна. Ми знали, що  тодішня влада повністю тягне нас до асиміляції з Росією і якщо це не зупинити зараз – Україна згодом існуватиме виключно на папері. І ми були готові на все, щоб цього не допустити”.

За словами Святослава Сірого, він був на Революції Гідності майже 4 місяці та добре пам’ятає найкривавіші дні розстрілів:

“Потрапили з хлопцями на Майдан вперше якраз 19 лютого. В день найбільших розстрілів тримали оборону біля пам’ятника Кию, Щеку і Хориву, збивали бразбойд, пересували барикади вперед наступальними спробами. Тоді страху не було, тільки боротьба за праве діло. Робили все, що було потрібно: носили поранених, будували барикади, подавали їжу, брали участь в наступах”, – згадує очільник Нацкорпусу Львівщини.

Святослав Сірий додає, що під час кривавих сутичок, безсумнівно вірив у перемогу українського народу:

“Звичайно, за 5 років після Майдану з’явилося розчарування, як і в кожного, хто став свідком тих подій. Люди, які прийшли до влади на постмайданівських настроях, не змогли захистити країну від загарбника, знищили економіку та загнали державу в прірву. Проте, найбільша перемога Революції Гідності – ренесанс націоналістичної ідеології, який тоді відбувся попри все. Боротьба триває далі, і я в цю перемогу твердо вірю”.

comments powered by HyperComments