Національний Корпус організував лекцію на тему "Феномен ОУН"

П'ятниця, 8 лютого 2019, 14:41
7 лютого на загальних зборах Національного Корпусу Львівщини відбулася лекція доктора історичних наук Ігора Гавриліва на тему "Феномен ОУН".
Національний Корпус організував лекцію на тему "Феномен ОУН"

"Лектор наголосив на винятковому значенні спадщини визвольної боротьби ОУН та потребі її належного осмислення. 
Ігор Гаврилів розкрив передумови створення легендарної організації, висвітлив реалії боротьби Української Військової Організації проти окупантів. 
Було підкреслено надзвичайно важливу та дотепер недооцінену роль Дмитра Донцова - найпотужнішого і найвпливовішого інтелектуала ХХ століття в історії України. Саме його наступальна філософія боротьби стала стрижнем світогляду покоління українських героїв з ОУН.

Належну увагу Ігор Гаврилів приділив системі відбору і вишколу кадрів до ОУН та методам конспірації революційної організації. Для вступу до лав націоналістичної формації потрібно було пройти низки серйозних випробувань, добре знати історію своєї Батьківщини, розуміти ідейні засади визвольної боротьби, володіти належними морально-вольовими якостями. Пройдисвіти, боягузи та інтелектуально недорозвинуті елементи не мали шансів потрапити до ОУН.
Також доктор історичних наук розповів про найгучніші акції визвольного руху проти окупаційної влади, схарактеризував найяскравіших провідників націоналістичного підпілля Степана Бандеру та Романа Шухевича.

Визвольні змагання Організації Українських Націоналістів для нас є взірцем мужньої боротьби за краще майбутнє нашої Батьківщини. В умовах буремного сьогодення ми бачимо ті ж виклики та загрози, ті ж ментальні проблеми й хвороби, що 90 років тому" , - сказано на офіційній сторінці Національного Корпусу Львівщини. 

Нагадаємо, що усі лекції Національного Корпусу Львівщини проводяться на базі лекторію "Пломінь" - унікального відкритого дискусійного клубу-бібліотеки, в якій кожен охочий може ознайомитися з історією українського націоналізму.

comments powered by HyperComments