Земля та кров: унікальний проект Національного Корпусу

Субота, 9 лютого 2019, 14:39
Нещодавно Національний Корпус реалізував проект «Земля і Кров». Кожен, хто був присутнім на останньому всеукраїнському з'їзді Нацкорпусу, отримав сакральний амулет, який «зацементував» вагомість пам'яті про клятву у свідомості активістів.
Земля та кров: унікальний проект Національного Корпусу

Загалом, мета проекту полягала в тому, щоб зібрати у невеликих кількостях ґрунт у місцях, де проливалася кров українських воїнів — це 57 пам'ятних місць України: від поля битв українських князів та гетьманів, а ж до точок зіткнень воїнів УПА та сучасних воїнів на Сході. Згодом землю звозизли до Києва. На Старокиївській горі Десятинної церкви вся земля була зсипана у казан та змішана у містерії. Невдовзі її розклали у кулони в кількості 5 тисяч штук, які в руках тримали активісти та прихильники Національного Корпусу під час урочистої клятви на III всеукраїнському з'їзді НК.

Земля Львівським осередком Національного Корпусу була привезена з таких історичних місць Львівської області, як місця баталій: на горі Маківка (Сколівщина), у селі Підгірці (Бродівський район), з села Унів (Перемишлянський район) і села Сторона (Дрогобицький район).

Начальник штабу НК Львівщини Святослав Сірий коментує ці події так: «Відвідати місця славетних боїв українців — благородне доручення, на яке потрібно заслужити. Зі мною поїхали найкращі хлопці, для яких українська історія — не порожній звук...».
«Люди тримали в руках ці медальйони, всередині яких — свята земля, і давали клятву на вірність Українській державі та нації. Ці амулети — не просто сакральна річ, а святий символ, за який маємо нести духовну відповідальність перед вищими силами. Це щось більше, ніж писані закони та громадянські права. Такий амулет — невід’ємна частина людини, яка на ньому поклялася», — так начштабу розповідає про клятву на III всеукраїнському з'їзді Національного Корпусу, що зібрав багато тисяч націоналістів.

comments powered by HyperComments