У Львові правоохоронці ігнорують стихійний скотомогильник

Неділя, 17 лютого 2019, 13:50
Кримінальні провадження відкриваються, але без практичних наслідків вже 3 рік.
У Львові правоохоронці ігнорують стихійний скотомогильник

"Вивіз решток тваринного походження в урочище Станіслівка, що поблизу села Боянець Жовківського району, Львівської області місцевими "підприємцями" продовжується!!!" ,- повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці депутат Жовківської райради, голова екологічної комісції, активіст Ігор Мураський.

Під час огляду, було виявлено заповнений вщент свіжими рештками тваринного походження такими ,як: голови ВРХ,коней,телят,ратицями,нутрощами,- на місці було знайдено номерні бірки,(які вилучили слідчі).


Велика частина решток тваринного походження розтягнута дикими тваринами на велику відстань,що може спричинити непередбачені наслідки і становить небезпеку для життя і здоров'я людей.

Гниття тваринних решток спричиняє поширення інфекційних хвороб серед населення, маштабне забруднення повітря і навколишнього середовища, водоносної системи, в селі відсутнє централізоване водопостачання,а (в ста метрах від місця протікає річка , яка у Великих Мостах,це за 1,5 кілометра від місця впадає у річку Рату, а далі у Західній Буг.

Повідомлено прокуратуру,поліцію(слідчо оперативна група прибувши здійснила слідчі дії),Державну екологічну інспекцію у Львівській області(складений акт державного контролю).

В січні 2019 року було відкрите нове кримінальне провадження по даному скотомогильнику,доля попередніх проваджень(з серпня 2016 року) активісту не відома.

comments powered by HyperComments