У Львівській Білогорщі створили заказник

Субота, 16 лютого 2019, 16:44
Площа заказника – 58,8 га. Про це повідомляє інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.
У Львівській Білогорщі створили заказник

На останній сесії міської Львівської міської ради депутати підтримали надання згоди на створення об’єкта природно-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення "Торфовище Білогорща".

Заказник створено з метою збереження унікальних торфово-болотних комплексів на виконання електронної петиції "Про необхідність створення ландшафтного заказника "Торфовище Білогорща".

За словами голови комісії екології та природокористування Львівської міської ради Ірини Оршак, ініціатором створення заказника у 2016 році стала місцева активістка Наталя Кузьма, яка звернулася до комісії. Пізніше була створена електронна петиція, яку підтримав депутатський корпус. А далі тривав процес створення дорожньої карти та її реалізації. Зокрема, це стосувалось погодження території з суміжними сільськими радами, які є навколо заказника.

"І нарешті у 2019 році був підготовлений проект ухвали про створення заказника Білогорща. На цій території є унікальна флора і фауна, яка віднесена до Червоної книги України, тому важливо цей об’єкт зберегти, надати йому значимість природозаповідного фонду, заказника місцевого значення, оберігати цю природу і передати наступним поколінням".        

Відповідно до ухвали департамент містобудування має клопотати перед Львівською обласною радою про оголошення об’єкта природо-заповідного фонду – ландшафтного заказника місцевого значення "Торфовище Білогорща".

comments powered by HyperComments