Учасник Широкинської операції друг «Складний»: «Націоналізм у нас в душі проявлявся ще з дитинства».

П'ятниця, 15 лютого 2019, 17:56
14 лютого Національний Корпус Львівщина провів «Ввечір звитяги» — захід приурочений до річниці Павлопіль-Широкинської наступальної операції.
Учасник Широкинської операції друг «Складний»: «Націоналізм у нас в душі проявлявся ще з дитинства».

Своїми спогадами, думками та почуттями поділилися бійці полку «Азов» друг «Складний» та друг «Дерек». Вони розказали про підготовку, перебіг та нюанси Широкинської операції. «Дерек» наголосив, що в офензиві брало участь 100% особового складу полку, а бійці з надзвичайним запалом «рвалися» у бій. Учасникам заходу також було показано фільми про Широкинську операцію.

Друг «Складний» розказав, що після взяття Широкіно, почалася наступна, на його думку, фаза операції, а саме боротьба за те, щоб результати звитяги не «злила» олігархічна влада.

Нагадаємо, що Павлопіль-Широкинська наступальна операція відбулася 10-15 лютого. Офензива здійснювалася лише силами піхоти «Азову» без допомоги ЗСУ. Результатами українського бліцкригу стало відсунення на кілька десятків кілометрів російських військ від Маріуполя, що забезпечило безпеку міста, та відведення частини ворожої армії з Дебальцево. Це дозволило ліквідувати можливість виникнення нового «котла».

 

comments powered by HyperComments