Попри спротив львів’ян, сміттєпереробному заводу на Пластовій бути

П'ятниця, 15 лютого 2019, 11:02
Навіть марш та звернення до чиновників ЛМР результату не дали.
Попри спротив львів’ян, сміттєпереробному заводу на Пластовій бути

Сьогодні у Львові відбувся анонсований раніше марш проти будівництва сміттєпереробного заводу на вулиці Пластовій, 13, після якого львів’яни та мешканці прилеглих сіл написали своє звернення до ЛМР з вимогою відмінити будівництво. Проте, жодного результату протести містян не дали.

Заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак заявив, що у Львові таки будуватимуть сміттєпереробний завод.

"Державні органи контролюють процеси проектування виробництва. Всі консультації ведуть фахівці однієї з провідних компаній Європи - "Egis", а у конкурсі на будівництво заводу взяли участь ряд світових компаній. Наголошую, якщо у будівництві заводу будуть порушені екологічні, технічні чи інші норми — ми зупинимо будівництво, — повідомив Сергій Бабак, - цей етап важливий для того, щоб розділити вторинну сировину (скло, метали, полімери, макулатура, тетрапак), з якої згодом формуватимуть товарні партії та відправлятимуть на переробні підприємства, і органічні відходи, які компостуватимуть. Механіко-біологічна переробка дозволить якісно відділяти відходи, які можна переробити знову".

Нагадаємо, що на даний момент триває тендер за участі п’яти іноземних компаній.

comments powered by HyperComments