У Львові відкрилась виставка історії української автокефалії

Юлія Кабаі  |  Субота, 9 лютого 2019, 14:39
На виставці були представлені унікальні картини,портрети,документи та церковні атрибути.
У Львові відкрилась виставка історії української автокефалії

У Львові відбувається виставка історії української автокефалії, яка триватиме до 13 травня. На експозиції представлені унікальні картини,зокрема батальні сцени,та полотно "Суд Божий" кінця шістнадцятого століття;портрети визначних діячів українського православ'я,в тому числі Гедеона Балабана, Костянтина Острозького та Петра Могили; документи котрі стосуються репресованих священослужителів української церкви; виписки з періодичних видань, журналів та часописів; унікальні церковні книги, молитвенники, требники, записи синодів, тріоді та інші твори часів сімнадцятого-вісімнадцятого століття, а також одяг духовних осіб,натільні хрести та інша церковна атрибутика.

Особливої уваги заслуговує стенд привячений Філарету,Патріарху Київському. Експозиція включає в себе особисті речі патріарха, його одіж та натільний хрест, і портрет Філарета. Також цікавимими є експонати - книги часів сімнадцятого століття, саме Патерик та Тріодь, і навіть Євангеліє 1643 року, які належали особисто Київському митрополиту Петру Могилі.

На виставці,зокрема,представлена картина "Суд Божий" часів сімнадцятого століття.Друга частина данної експозиції зберігається у Олеському замку. Унікальність цієї картини полягає в тому, що на ній зображені почергово народи Європи - серед них можна зустріти і українців, які підписані як "козаки".

comments powered by HyperComments