У Львові комунальні підприємства визнали збитковими

Четвер, 7 лютого 2019, 17:22
Про це заявила депутатська комісія ЛМР.
У Львові комунальні підприємства визнали збитковими

Сьогодні розпочала своє перше засідання депутатська комісія ЛМР з результатів аудиту комунальних підприємств. Як показала оцінка, 12 найбільших КП є збитковими для міста.

На даний момент сума, яку «з’їдають» ці підприємства становить майже весь бюджет розвитку міста – понад  1 000 000 000 гривень. Найбільш збитковим виявився Львівавтодор – цілих 260 000 000 гривень боргів. Далі йдуть Львівелектротранс та Львіводоканал.

Депутати бідкаються, що усі незгоди комунальних підприємств через занижені ціни на послуги. За їхніми словами, кубометр холодної води має коштувати 55 гривень, а не 13, як зараз. Те ж стосується Львівелектротрансу та АТП-1 – там нібито не дораховуються 18% прибутку через зайців та пільговиків.

Таким чином, усі внески міста у статутні капітали підприємств – банальна оплата боргів, що нівелює шанси на модернізацію ЛКП. Вартість активів оцінити теж неможливо – більшість техніки настільки застаріла, що банально не підлягає оцінці. Також ЛКП не враховують свої земельні ділянки як активи, що є порушенням.

За рішеннями комісію, управлінську модель Львівавтодору планують змінити через катастрофічну збитковість, а Львіводоканал вже провів управлінський аудит – їм видадуть 30 000 000 гривень на модернізацію підприємства. На черзі також АТП-1 та Львівелектротранс – для них планують врешті запустити багатостраждальний електронний квиток.

comments powered by HyperComments