На Львівщині пенсіонер створив унікальний електромобіль

Вівторок, 5 лютого 2019, 15:59
На втілення ідеї в життя чоловік рік збирав гроші.
На Львівщині пенсіонер створив унікальний електромобіль

Абсолютно уся конструкція та концепція електроавтомобіля виконані власноруч Василем Тертекою. За його словами, збір коштів зайняв цілий рік, а от збірка авто – всього 3 місяці, причому що увесь процес проходив у гаражі з обмеженим технічним забезпеченням.

«Працював зранку до ночі. Більшість запчастин електромобіля – з велосипедів. Кермо з дитячого велосипеда вирізав, спідометри теж, є контроль напруги, сигнальники, повороти…є навіть круїз-контроль. Їде по будь-якій дорозі, що по снігу, що по дощу», - каже конструктор унікального авто.

«Це велика гордість – мати такого тата!», - додає донька Василя, Наталія Оприск.

Електромобіль одно дверний, тримісний. Рухається завдяки трьом акумуляторам, повна зарядки яких триває 5 годин, а об’єм дає можливість проїхати 120 кілометрів. Максимальна швидкість транспорту – 45 кілометрів на годину.

«Це невелика швидкість, теж майже як у велосипеда. Проте транспортні засоби до 3 КВт не підлягають реєстрації, а класифікується як велотранспорт», - пояснює Василь Тертека.

Авто унікальне також своєю суперекономністю – вартість 100 кілометрів пробігу складає всього 2 гривні. Таким чином, у цього дива техніки немає аналогів у світі.

comments powered by HyperComments