Мер Львова став аналітиком деревообробної галузі

Понеділок, 4 лютого 2019, 23:59
Андрій Садовий випустив відео, де спробував пояснити схеми тіньового вивозу деревини з України
Мер Львова став аналітиком деревообробної галузі

За 2018 рік Україна, за офіційними даними, експортувала 2 000 000 тон дров у країни Європи. Проте, статистика європейських митниць показує, що з України імпортовано лише 443 кілограми дров та 610 000 тон лісу-кругляка. Андрій Садовий в цих оборудках звинуватив державні лісгоспи.

«Насправді всі розуміють, що ніякі дрова ніхто за кордон не вивозить. У Польщу, Румунію, Туреччину йде ліс-кругляк. Сировина, з якої там виробляють меблі. А потім велика кількість тих меблів повертається в Україну. Більш того, багато з цих меблів виробляють українські працівники, які їдуть туди на роботу, бо в Україні виробництва немає», – розповів міський голова Львова на своєму блозі.

Отже, Садовий назвав мораторій на вивіз кругляка фальшивкою, а також запропонував програми по збільшення насаджень та лобіювання вітчизняного виробництва, в галузі деревообробки. З вивозом лісу мер запропонував боротися шляхом цифровізації митниці, обліку лісових масивів та, звісно ж, нормальною діяльністю антикорупційних органів. Як конкретно це все виконати, мер не зазначив, проте забув додати, що у області вже давно діють програми з розширення лісових насаджень.

«Має бути політична воля підтримати українського виробника. Тільки у деревообробці ми можемо створити тут, в Україні, до 50 тисяч робочих місць. Так люди можуть мати роботу і не виїжджати за кордон. Все маємо – сировину, мудрих людей, бажання. Тільки маємо «жуліків», які видавлює з людей останні соки. Вони мають піти», – переконаний Андрій Садовий.

comments powered by HyperComments