У Львові засудили багатомільйонну аферистку

Четвер, 31 січня 2019, 14:11
У Галицькому районному суді Львова колегія суддів розглянули у відкритому судовому засіданні кримінальну справу проти мешканки села Мшана, Городоцького району Львівської області, яка, працюючи керівницею відділу роздрібного бізнесу відділення №1 ПАТ «ПроКредит Банк», вчинила низку кримінальних правопорушень.
У Львові засудили багатомільйонну аферистку

Про це повідомляє leopolis.news.

Перший кримінальний епізод, який встановили працівники управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчими Галицького відділу поліції та при процесуальному керівництві Львівської місцевої прокуратури №1, а також довели цей та інші епізоди в суді, трапився 7 червня 2010 року. Того дня банківська працівниця, яка обіймала посаду керівниці відділу роздрібного бізнесу, а тому мала повноваження відкривати, обслуговувати і закривати поточні, депозитні та карткові рахунки фізичних і юридичних осіб, вчинила перше встановлене привласнення коштів клієнтів банку.

Зловмисниця ініціювала в системі «CW.net» дострокове скасування договору строкового банківського вкладу, укладеного між ПАТ «ПроКредит Банк» та клієнтом, а далі надіслала касирці банку розпорядження видати їй кошти, які були на депозитному рахунку постраждалої особи. Для цієї афери правопорушниця використала підроблену заяву клієнта для видачі готівки з його рахунка. Ця перша кримінальна оборудка принесла зловмисниці 304 тисячі 301 гривню згідно з офіційним курсом НБУ станом на день скоєння злочину.

Окрилена успіхом і тим фактом, що крадіжки ніхто не помітив, 9 липня 2010 року комбінаторка депозитних справ, застосувавши відпрацьовану схему, вчинила другий встановлений кримінальний епізод, який приніс їй значно скромніший неправомірний дохід у розмірі 39 тис. гривень. 

Остання оборудка з використанням системи «CW.net» для дострокового розірвання договорів строкових банківських вкладів задля заволодіння коштами клієнтів сталася 2 грудня 2014 року. Загалом встановлених і доведених у суді кримінальних епізодів було 53, які в сумі принесли метикуватій шахрайці чималий неправомірний зиск – 51 тисячу 86 євро, 183 тисячі 173 доларів США та 1 мільйон 197 тисяч 516 гривень.

Банк вкладникам кошти повернув.

За скоєні серійні фінансові злочини колегія суддів Галицького районного суду Львова засудила зловмисницю на 9 років позбавлення волі з конфіскацією належного їй майна, а також позбавила її права строком на 3 роки працювати у фінансово-банківській сфері.
Залишилася лише затримати  правопорушницю Галину Світлик, яку оголосили в міжнародний розшук, і посадити у відповідне місце для роздумів.

Захисниця засудженої Галини Світлик, зіславшись на принцип конфіденційності, тобто дотримання професійної етики адвокатської таємниці, не повідомила ні про місце перебування розшукуваної громадянки, ні про причини подання апеляційної скарги на вирок Галицького районного суду Львова.

comments powered by HyperComments