Черговий транспортний колапс у Львові. Прибирати вулиці від снігу не виїхала половина розчищувальної техніки

Вівторок, 8 січня 2019, 12:27
25 січня у Львові випала понад 20%місячної норми опадів. Через це у місті спричинився транспортний колапс. Проте розчищати дороги виїхала лише половина техніки.
Черговий транспортний колапс у Львові. Прибирати вулиці від снігу не виїхала половина розчищувальної техніки

Про це повідомляє Vezha з посиланням на ГО «За якісний транспорт», яка провела моніторинг вранці 25 січня.

«Ми вважаємо, що через бездіяльність посадових осіб у нас склався транспортний колапс і за це хтось має нести відповідальність. Тому ми будемо звертатись із запитом, щоб нам надали звіт із GPS-трекерів, які встановлені на снігоприбиральній техніці, штатний розпис кожного підприємства, інформацію щодо коштів, які передбачені для утримання доріг і тротуарів в зимовий період», – повідомляє ГО «За якісний транспорт».

Також громадська організація обіцяє звернутися до депутатської комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики з проханням запросити членів ГО на чергове засідання керівництва шляхо-ремонтних підприємств, аби останні прозвітували про роботу підприємств, які вони очолюють.

«Як бачимо, після закупки техніки ситуація кардинально не змінилась, тому ми в найближчі два місяці проаналізуємо ситуацію, яка є в місті по утриманню доріг, і запропонуємо шлях вирішення. В рамках цього аналізу плануємо напрацювати концепцію на 10 років, по заходам (закупка техніки/проектування хідників), які потрібно робити, щоб хідники і дорожнє полотно було в належному стані.

Через те, що у місті техніка для утримання доріг є в плачевному стані, в основному це техніка часів радянського союзу, буде робити концепцію для комбінованого утримання вулиць із залученням приватних операторів і поступовим оновленням техніки нашим ШРП. Наші напрацювання ми скеруємо на розгляд депутатам для подальшого обговорення і затвердження», – зазначив заступник керівника ГО «МІКЦ «За Якісний Транспорт» Назар Товстига.

 

comments powered by HyperComments