Українці хочуть президента-«лівака»

Вівторок, 22 січня 2019, 12:01
Про це свідчать соціологічні опитування, проведені нещодавно компанією SOCIS.
Українці хочуть президента-«лівака»

Згідно одного з них, проведеного групою «РАНД» у всіх областях України, 37,5% українців тяжіють до соціал-демократичних та соціалістичних ідей. З них 12,8% - відкриті соціалісти, що майже дорівнює числу правих – радикальних націоналістів всього 8,4%, а звичайних «ендеків» - 7,3%. За ними слідують зелені – 4,2%, християнські демократи – 7,5%, ліберали -2,1%.

За словами керівника сектору досліджень Центру соціального інжинірингу «РАНД» Сергія Дем'янова, «у порівнянні з минулим опитуванням, проведеним в травні 2018 року по замовленню «РАНД» компанією SOCIS, спостерігається позитивна динаміка популяризації ідеології «лівих».

«Тоді соціал-демократичну і соціалістичну ідеологію назвали близькими для себе 22,7% опитаних громадян. Як бачимо: зростання на початок поточного року склало майже 15%. Це - значна цифра», - зазначив експерт.

На думку експерта, популяризація лівих стається через те, що самі політики дають крен вліво у своїх програмах, орієнтуючись на індивідуальні проблеми громадян, в той час, коли «права» позиція зайнята владою, до якої у більшості громадян відраза. По-друге, ліві ідеї домінують у Європі, що не може не впливати на Україну.

comments powered by HyperComments