Садовий краде землю у військових

Четвер, 17 січня 2019, 21:52
Міська рада намагається через суд узаконити факт крадіжки земельної ділянки у 80-ї бригади ЗСУ.
Садовий краде землю у військових

За інформацією ресурсу Дивись.Info, конфлікт розпочався за частину земельної ділянки у власності Міноборони, яка була передана у власність Міністерству у 1993 році через реформування земель колишнього військового містечка номер 135, що розташовувалося на Стрийській та мало площу 21 га.

У 2004 році, Львівська міська рада раптово привласнює частину ділянки як комунальну та зносить на цій території паркан, де влаштовує будівництво – майже впритул до гаражних боксів військових.

«У 2003 році під час будівництва житлового будинку по вул. Ак. Лазаренка, 48 у м. Львові, з метою забезпечення в’їзду та виїзду автомобільного транспорту, огорожа земельної ділянки військової частини зі сторони вулиці Ак. Лазаренка,48 була самовільно знесена невстановленими особами та в подальшому не відновлена. Таким чином, частина земельної ділянки військової частини А0284, розташована поза стіною будівель боксів військової частини по вул. Ак. Лазаренка, 48, орієнтовною площею 0,1889 га незаконно та без будь-якого рішення повноважного органу вибула з володіння Міністерства оборони України» - виписка з рішення суду, яке постановило віддати землю військовим та зараз оскаржується міськрадою.

У ЛМР заявляють, що земля належить до комунальної власності, що підтверджується Актом встановлення та узгодження меж земельної ділянки від 15 вересня 2004 року. Проте, у керівництва бригади немає цього акту, та й не може бути, бо у цей час увесь особовий склад бригади був у Іраку, тож і підписати документ було банально нікому. Отже, у 2004 ЛМР банально «віджала» ділянку, у 2005 змінила її цільове призначення, а зареєструвала аж через 10 років – у 2014!

Засідання щодо апеляції ЛМР відбудеться у Західному апеляційному господарському суді 29 січня, об 11.00, (головуюча суддя – Оксана Дубник). У колегії суддів, що розглядатимуть справу, згідно з даними сайту Судова влада України, буде суддя Оксана Зварич, дружина відомого з новин судді Зварича, засудженого за хабарництво.

Нагадаємо, раніше мера Львова часто пікетували бійці АТО, серед яких і 80-та бригада, за саботаж видачі земельних ділянок військовим. 

comments powered by HyperComments