Facеbook репресує українські спільноти

Середа, 16 січня 2019, 22:05
Під ударом опинилися громадська сторінка Варта1 та сторінки партії Національний Корпус.
Facеbook репресує українські спільноти

Нещодавно соціальна мережа видалила групу Варта1, яка була найбільшим львівським новинним ресурсом у Facеbook. Пояснення від служби підтримки так і не надійшло, хоча Варта1 – це звичайна група, в яку звичайні львів’яни надсилають інформацію про події, свідками якими вони стали. Проте не лише громадська спільнота потрапила під удар – представники партії Національний Корпус повідомляють про неодноразове видалення їхніх матеріалів чи спільнот соціальною мережею без пояснення.

«За 2018 рік ми втратили офіційну сторінку з понад 100 000 підписників, Instagram акант львівського осередку, потім нашу центральну сторінку видаляли ще три рази. Якщо перший раз це сталося через фото з прапорами полку «Азов», то наступні три – взагалі незрозуміло чому. Одного разу Facеbook назвав причиною висвітлення нашої акції проти російського бізнесу, яку вважає «проявом ненависті». Проте, сторінки представництв ДНР та ЛНР у мережі вільно існують та навіть множаться без ніякого спротиву, хоча у США їх сприймають офіційно як терористів.» - повідомляють у партії. 

Світлина від Eugene Syuch.

Світлина від Eugene Syuch.

 

 

Видаляє мережа навіть такі матеріали, як інтерв’ю начальника штабу львівського осередку Святослава Сірого, в якому той розповідає про відкриття соціального спортзалу. Причому, видаляє лише на одному з двох ресурсів. На цей раз причиною стало порушення правил функціонування спільноти, без уточнення.

Світлина від Eugene Syuch.

 

 

comments powered by HyperComments