2018 в синьо-жовтих тонах: «Національний Корпус» та його львівський осередок у минулому році

Євген Сюч  |  П'ятниця, 11 січня 2019, 11:56
Молода націоналістична партія стала відверто найактивнішою у Львові за останні 2 роки.
2018 в синьо-жовтих тонах: «Національний Корпус» та його львівський осередок у минулому році

На відміну від усіх інших партій, хлопці з НК розпочали 2018 відразу першого січня - участю у марші на честь дня народження Бандери. Потім активісти партії долучилися до святкування Дня Собрності, а весну розпочали надмасштабним маршем 5 березня - до дня народження Шухевича та під лозунгом «Львів-не для польських панів!», якраз у розпалі конфлікту з поляками через заборону «бандеризму».

Тоді марш зібрав близько 2,500 осіб, з яких більше 70% склали звичайні львів‘яни. Тож саме НК став тою об’єднуючою силою, що зібрала під червоно-чорним прапором усіх небайдужих галичан з правими поглядами.

Потім була боротьба з Садовим та перемога щодо офіційного статусу цього прапору, який від 2018 року на свята висітиме біля Ратуші та на адмінбудівлях. Далі був проект «Львівським скверам - нове життя!», боротьба за зарплати стоматологів з бійками у ЛМР, протести проти нападів на активістів під прокуратурою, масова підтримка активіста НК Миколи Зінкевича, якого судять за події 1 травня 2017 у ЛОДА, перша презентація печатки князя Святослава у Львові, хода за Українську Родину, волонтерська допомога дитячим будинкам, військовим, різні лекції та культурні проекти.

Що ж до останнього візиту у місто Лева Андрія Білецького, слід віддати лідеру Нацкорпусу належне: ні до нього, ні після, ніхто з націоналістів стільки містян на зустріч не збирав. Загалом, 2018 рік для партії став роком гучних подій, акцій та звісно ж, маршів. Львів не пас задніх щодо участі у загальноукраїнських заходах.

Очевидно також, що з кожним роком діяльність партії все менше нагадує громадську організацію або навіть партію та все більше - цілий Рух. Тож чекаємо від львівських правих з НК у 2019 щось грандіозне - мабуть, вже 5 березня.

comments powered by HyperComments