Вороги Ізраїлю: у Вашингтоні та Єрусалимі повідомили про вихід з ЮНЕСКО

Четвер, 3 січня 2019, 08:55
Однією з ключових причин став «тривалий анти ізраїльський крен у політиці організації».
Вороги Ізраїлю: у Вашингтоні та Єрусалимі повідомили про вихід з ЮНЕСКО

Офіційний Єрусалим побив глечики з ЮНЕСКО – у Ізраїлі перед тим, як гримнути дверима на виході з організації, звинуватили її у цілеспрямованому переписуванні історії, анти ізраїльській політиці та підконтрольності «ворогам Ізраїлю».  Про це заявив посол держави у ООН Денні Денон.

Вслід за Ізраїлем, про вихід з організації заявили головні союзники Єрусалиму – США. Крім анти ізраїльської політики, американці заявили про необхідність реформ. Ситуація ускладнюється тим, що саме Вашингтон фінансує ЮНЕСКО і минулого разу, коли Ізраїль вигнали з організації у 1974, американці погрозами припинити фінансування повернули Єрусалим у ЮНЕСКО. Тепер доля організації досить туманна, адже інших спонсорів навряд чи вистачить на повноцінне функціонування.

Конфлікт між Ізраїлем та ЮНЕСКО розпочався давно, через постійні анти ізраїльські демарші організації – визнання Печери єврейських праотців «палестинською спадщиною», резолюція стосовно статусу Єрусалиму, визнання Палестини державою-членом ЮНЕСКО та інше. Після виходу Ізраїлю та США з організація, вона втратить до 40% бюджету.

ТЕГИ: новини
comments powered by HyperComments