На Миколая в «ОХМАТДИТІ» з’явилося нове швейцарське обладнання

Четвер, 20 грудня 2018, 15:04
У дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» з’явилося сучасне швейцарське обладнання для штучної вентиляції легень.
На Миколая в «ОХМАТДИТІ» з’явилося нове швейцарське обладнання

Про переваги нового апарату повідомила лікар-анестезіолог лікарні Оксана Гаврилишин, інформує Zik.

«Цей апарат заміщає функцію пацієнтам, які не можуть самостійно дихати. Такі стани можуть виникнути при будь-якій хворобі. Це, у першу чергу, хвороби дихальних шляхів, пневмонії. Також у нас є дітки, які мусять знаходитися на подовженій штучній вентиляції після важких операцій. Це вже нова, сучасна лінійка апаратів, в якій враховано величезний світовий досвід, – повідомила лікар. – Апарат у першу чергу призначений ось таким, маленьким пацієнтам, які є у нас. Можна до мілілітра врахувати дихальний об’єм суміші, який доноситься до легенів».

Комп’ютерна система точно визначить необхідну кількість повітря або допоможе пацієнту відновити самостійне дихання. І потреба у таких приладах – ще чимала.

«Це апарат, який рятує життя. Апарат, без якого жодна інтенсивна терапія не може існувати, – повідомила головний лікар Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Мар’яна Возниця. – Таких апаратів у будь-якій інтенсивній терапії має бути стільки ж, скільки є ліжок. І ще плюс один-два, а часом навіть і три. Бо інтенсивна терапія – це відділення, де не можна передбачити, скільки буде знаходитись пацієнтів. Не можна передбачити тривалість їхнього перебування. Відповідно, що вся апаратура має бути у відмінному стані, відповідати часу і технічним вимогам. Має бути завжди напоготові. Тому, що ми не знаємо, яка дитина, і з якою патологією до нас поступить. Тому відчуття сьогодні дуже приємні, ми дуже дякуємо Миколаєві».

Пацієнти палати інтенсивної терапії – це діти різного віку, від новонароджених і до 16-літніх. «Потреби лікарні завжди величезні. За кордоном, навіть добре оснащені лікарні залежать від благодійників на дуже великий відсоток. Існує навіть стратегія благодійності, тому що перекрити всі витрати практично неможливо, – повідомила Мар’яна Возниця. – У нашій лікарні є й надалі потреба в такому обладнанні. Тому, якщо хтось хоче нам допомогти – я щиро запрошую. Будь-яка допомога нашій лікарні – від найменшої до великої – нам завжди буде потрібна».

Допоможе лікарям і діям ще й спеціалізований кардіограф, який працюватиме у діагностичному відділенні. Ідея придбати медичне обладнання замість звичних подарунків виникла у львівських банкірів.

«Ця ідея – не нова. І, мені здається, має вже дві тисячі років. Миколай – він знаний тим, що давав подарунки тим, хто потребує, – повідомив Ґжеґож Шатковскі, голова правління ПАТ «Кредобанк». – Ми кожного року даємо подарунки, які не мають великого впливу на життя людей. Цього року вирішили, що ці кошти можна використати з користю для доброї справи. Так виникла ідея, замінити гроші на щось, що допомагає дітям, допомагає нам, допомагає тим, які цього найбільше потребують».

«Основою нашої діяльності є бізнес. Але ми вважаємо себе частиною суспільства, частиною середовища, в якому ми проживаємо, – додав Ґжеґож Шатковскі. – Тому у Львові нам завжди приємно брати участь у різних ініціативах – соціальних, культурних і благодійних».

comments powered by HyperComments