Глава УГКЦ скликає Патріарший Собор, аби визначити стратегію на наступне десятиліття

Четвер, 20 грудня 2018, 10:39
Глава УГКЦ Блаженніший Святослав скликає VІІ сесію Патріаршого (Всецерковного) Собору, що відбудеться 26-29 серпня 2020 року.
Глава УГКЦ скликає Патріарший Собор, аби визначити стратегію на наступне десятиліття

Про це повідомляє Інформаційний ресурс УГКЦ.

Тема Собору, що має на меті сформулювати стратегію УГКЦ на майбутнє десятиліття – «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ».

До участі у Соборі, йдеться у Декреті, запрошуються єпископи Української Греко-Католицької Церкви, представники духовенства та інститутів богопосвяченого життя, ректори духовних семінарій, миряни єпархій і екзархатів з України та з-за кордону – усіх, хто, відповідно до церковного права, має невідкладний обов’язок брати в ньому участь.

Як відзначив Блаженніший Святослав, коли формувалася стратегія розвитку нашої Церкви, ніхто ще не знав, чого очікувати в майбутньому.

«Ми не уявляли, що в Україні розпочнеться війна. Ми не гадали, що будемо душпастирювати в умовах військових дій, і те, що місцем зустрічі з живим Христом будуть не тільки наші парафії, а й київський Майдан. Мрію, що ми з вами, зокрема в контексті цього Собору, почуємо живого Бога, якого прагнемо зустріти. Адже Він є Господом історії, Тим, хто допоможе нам сьогодні відкоригувати цю нашу стратегію», — зазначив він.

Окремим Декретом Глава УГКЦ іменував о. д-ра Романа Шафрана, голову Звичайного трибуналу Верховного Архиєпископа, Секретарем Собору.

Нагадаємо, що VI сесія Патріаршого Собору УГКЦ на тему «Жива парафія — місце зустрічі з живим Христом» відбулася в Івано-Франківську. Тоді у Соборі взяли участь близько 200 делегатів із різних єпархій УГКЦ України та світу. 

Довідка 

Патріарший Собор є дорадчим зібранням всієї Церкви, яку очолює Патріарх. Собор допомагає Патріархові та Синодові Єпископів патріаршої Церкви у вирішенні важливих питань (пор. Кодекс канонів Східних Церков, кан. 140).

 

comments powered by HyperComments