У Львові передумали будувати Палац Спорту на Сихові?

Четвер, 13 грудня 2018, 16:09
У Сихівському районі міста Львова планували збудувати спорткомплекс за майже мільярд гривень, однак торги на його будівництво скасували.
У Львові передумали будувати Палац Спорту на Сихові?

Відповідний тендер 27 листопада був розміщений на порталі публічних закупівель Prozorro, інформує Вежа.

Торги було відмінено 30 листопада «на підставі ч.1 ст.31 Закону України “Про публічні закупівлі”, а саме – відсутності подальшої потреби в закупівлі зазначеного предмета закупівлі із характеристиками зазначеними у технічному завданні на закупівлю».

Як зазначено в протоколі відміни торгів, тендерну процедуру скасовано через відсутність подальшої потреби у закупівлі зазначеного предмета закупівлі. У тендерному комітеті вирішили доопрацювати проект з метою зменшення вартості будівельних робіт.

Нагадаємо, що ще у червні цього року на засіданні міжвідомчої комісії з відбору об’єктів для надання субвенції було прийнято рішення виділення коштів на будівництво і реконструкцію палаців спорту по Україні.

Запланували збудувати шість багатофункціональних Палаців спорту, більшість із котрих зможуть приймати 3 тисячі глядачів. З 11 було відібрано 6 міст, у котрих будуть збудовані Палаци спорту. Вінниця,Тернопіль, Хмельницький, Львів та Черкаси матимуть по 27 млн. державної підтримки, а Рівне  – 15. Дофінансування проектів буде здійснено за рахунок обласного та місцевого бюджету.

Однією з основних вимог до проектів була наявність мінімум 2500 глядацьких місць. Це у перспективі мало дати можливість українським клубам брати участь у Єврокубках.

Відтак 6 червня виконавчий комітет вже прийняв рішення «Про визначення замовника проектно-кошторисної документації та технічних умов по об’єкту будівництва палацу спорту у житловому масиві «Сихів». Функції замовника проектно-кошторисної документації, проектно-вишукувальних, геологічно-вишукувальних, геодезично-вишукувальних робіт, супутніх до проектування послуг (робіт) по об’єкту будівництва палацу спорту у житловому масиві «Сихів» надали управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування надали функції замовника.

Надалі у серпні Львів вже отримав з державного бюджету України 27 мільйонів субвенції на будівництво та реконструкцію Палацу спорту на Сихові. З огляду на це Виконком ухвалив зміни до міського бюджету на 2018 рік.

“З державного бюджету виділено 27 мільйонів на будівництво та реконструкцію палацу спорту”, – зазначив Олег Іщук, директор департаменту фінансової політики ЛМР.

Депутати міської ради погодили будівництво Палацу 30 жовтня під час позачергове пленарне засідання 15-ї сесії ЛМР 7-го скликання.

“Такий комплекс дійсно потрібен, але чи він є на часі. Оскільки всі розуміють, що є багато питань, які потрібно вирішувати. Цей палац буде будуватись не один рік і всі кошти не вспіють використати до кінця року. Навіть, якщо 30 % видати на аванс, то решту грошей розприділити  не вспіють”, – зауважив тоді депутат Ігор Телішевський .

Комплекс запланували будувати поетапно і так ж само вводити їх почергово в експлуатацію.

Врешті-решт 30 листопада тендер оприлюднили на Prozorro. Замовником робіт виступило КП Львівське комунальне підприємство “Палац ігрових видів спорту”. Вартість робіт замовники оцінили у 961 мільйонів 744 тисяч гривень.

“Там буде лижний спуск, який взимку слугуватиме для тренувань з лижного спорту, сновборду, а влітку – для катання на роликах та сткейтбордах. Буде баскетбольний зал на 2,5 тисячі глядацьких місць, басейн для занять з водного поло, зал для футболу, гандболу”, – розповідає Ігор Самотій, директор ЛКП “Спортресурс”.

Також КП ЛКП “Палац ігрових видів спорту” зазначило в тендерній документації, що поділ предмета закупівлі на частини (лоти) не передбачається.

Аукціон на пошуки підрядника мав розпочатися 15 січня 2019 року, а закінчити будівництво палацу спорту планували до 1 грудня 2023 року.

Коли оголосять новий тендер з відкоригованою вартістю будівництва наразі не відомо. Додамо, що за інформацією міської ради відтепер керівником ЛКП «Палац ігрових видів спорту», яке є замовником будівництва Палацу спорту, призначили колишнього очільника ЛКП «Львівавтодор» Романа Познанського.

“Реалізація такого надважливого для громади міста Львова проекту, як будівництво спортивного комплексу на Сихові, потребує справді якісної та професійної команди. Перед Романом Познанським справді серйозні виклики, бо такого проекту не було реалізовано ніде в Україні з часів незалежності. Але той досвід, який він отримав в ЛКП „Львівавтодор“, переконана, буде якісно застосований при реалізації проекту на Сихові”, — прокоментувала Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики ЛМР.

 

comments powered by HyperComments