Куди піти у Львові на цих вихідних. Підбір найцікавіших подій

П'ятниця, 7 грудня 2018, 18:11
Цими вихідними, 8 та 9 грудня, у Львові підготували багату культурну програму.
Куди піти у Львові на цих вихідних. Підбір найцікавіших подій

Збірку найцікавіших подій зібрав Дивись.info.

Музичні події

XVIII джазовий фестиваль Jazz Bez 6 грудня – 16 грудня, Різні локації міста

Jazz Bez уже вкотре об’єднуватиме джазом численні міста України та Польщі! Також у рамках фестивалю відомий вчений, джаз-музикант і методист Роберт Е. Столофф (Bob Stoloff) (США) проведе майстер-класи, а також візьме участь у конференції у Львові. Львів, Київ, Харків, Суми, Одеса, Тернопіль, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Ужгород, Дрогобич, Краматорськ, Маріуполь, Бердичів, Варшава, Вроцлав, Перемишль, Люблін, Білосток, Новиця – в одному турі кращих світових джаз-музикантів!

Концерт «Івасюк in da jazz» 8 грудня, 19:00 Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

Творчий тандем Брії Блессінг і Shockolad створив сучасне звучання для пісень Івасюка, при цьому ретельно зберігаючи цілісність і душу текстів та мелодій. Музиканти експериментували зі стилями, акустичним і електронним звучанням. IVASYUK – це вишукана й інтелігентна суміш поп-музики, R&B та джазу!

Концерт «Кінорганум» 9 грудня, 21:00, Будинок органної та камерної музики (вул. Бандери, 8)

Шоу відомого експериментального оркестру Eclectic Sound Orchestra. Вперше в Україні в одному концерті зібрані всі кращі кінохіти для органа в ансамблі зі струнним оркестром, семплером, драм-машиною та роялем. Глядач зануриться у світ «Гри престолів», спуститься у катакомби «Привида опери», відчує містичність гармоній з «Ангелів і демонів» та побуває в глибинах космосу з мотивами фільму «Інтерстеллар». У концерті-перформансі прозвучать відомі мелодії з фільмів «Сутінки» та «Амелі».

Театральні події

Балет «Правда під маскою» (балети «Пульчинелла» та «Весна священна»). 8 грудня, 19:00 та 9 грудня, 18:00, Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької (просп. Свободи, 28)

У Львівській національній опері в рамках проекту «Український прорив» відбудеться нова прем’єра, що обіцяє стати хітом цього сезону: балети «Весна священна» та «Пульчинелла» видатного композитора ХХ ст. Ігоря Стравінського об’єднають в одну хореографічну виставу.

 Вистава «Поїзд зі Львова» 8 грудня, 18:00, Львівський академічний духовний театр «Воскресіння» (пл. генерала Григоренка, 5)

У виставі звучить жива музика і живе виконання пісень акторами театру. Ностальгічні спогади двох людей про події, які відбувались в 20-40 роках у Львові. Ці спогади і світлі, оскільки вони були тоді молодими, і водночас гіркі, тому що їх торкнулась тоді війна і переселення на польські землі, а також в Сибір.

Вистава «Так казав Заратустра» 9 грудня, 19:00 Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3)

Спроба перенести думки Ніцше/Заратустри у сьогоднішні українські реалії; впровадити один з найвизначніших філософських творів Європи ХХ ст. в контекст української культури століття ХХІ-го. Сучасний театр в Україні мало розвивається у напрямку експериментальних пошуків та нових інтерпретацій, намагаючись створити так званий розважальний «фаст-фуд». А тому, можна сказати, що проект орієнтовано насамперед на пошук духовних джерел, драйву життя через форми слова, пластики, співу, візуального оформлення.

Виставки

Виставка Cosmic Landscapes До 13 грудня, Музей ідей (вул. Валова, 18а)

Cosmic Landscapes – проект, створений надихати. Художниці Мелінда Бреза та Ксенія Крамар використовуюють яскравість і фактуру акрилу, щоб передати кольоровість світу. Техніка по дитячому безпосередня, емоційно та виразно втілює їх задуми. Експресія матеріалу проявляється в унікальності візерунку, повторює прояви природи Всесвіту.

Виставка «Як на Романа іменини» До 9 грудня, Львівський палац мистецтв (вул. Коперника, 17)

Художники, скляри та інші митці зі Львова і не тільки зберуться разом, щоб представити свої роботи. Традиція об’єднувати на Романа Романів з’явилася у Львові вже багато років тому – одного разу колишній директор Палацу мистецтв Роман Наконечний зібрав у підпорядкованій йому установі аж 42-х Романів.

Освітні події

Публічна дискусія «Візії майбутнього у сучасному мистецтві» 8 грудня, 18:30 Кафе «Ратуша» (пл. Ринок, 1 / західна сторона Ратуші)

Майже століття тому німецький режисер Фріц Ланґ представив публіці науково-фантастичний німий фільм «Метрополіс» – кінематографічну антиутопію, яка до сих пір надихає митців та мисткинь з різних країн. Майже 70 років тому світ побачив знаменитий роман Джорджа Орвелла «1984». Саме «Великий Брат, що стежить за тобою» став найпопулярнішим образом з цієї літературної антиутопії. Часом кажуть, що «мистецтво завжди проектується в майбутнє». Недивно, що сповнене криз ХХ століття не надто надихало людей мистецтва творити утопії. Водночас, існує думка про те, що “майбутнє уже настало, лише розподілене воно нерівномірно». Таке твердження підтверджується, приміром, розвитком біоарту – художніх практик, за яких люди працюють з живими тканинами, бактеріями, частинами тіла чи цілими організмами. Відповіді на ці питання шукатимуть літературознавиця Ірина Старовойт (Український Католицький Університет, Львів), культоролог Богдан Шумилович (Європейський університет, Флоренція), культурна менеджерка Божена Закалюжна (Harald Binder Cultural Enterprises, Jam Factory Art Center, Львів) і художник та куратор Андрій Лінік (Львів). Модеруватиме дискусію Володимир Бєглов (Освітній центр з прав людини у Львові).

 

comments powered by HyperComments