Міськрада Львова видала новий дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу

П'ятниця, 7 грудня 2018, 14:42
Через те, що мешканці Знесіння та Кривчиць оскаржують у суді видані мерією навесні містобудівні умови та обмеження на будівництво сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13, виконавчий комітет Львівської міської ради видав нові.
Міськрада Львова видала новий дозвіл на будівництво сміттєпереробного заводу

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 7 грудня, передає Львівський портал.

Як йдеться у проекті рішення, ЛКП «Зелене місто» 28 листопада звернулося з проханням затвердити нові містобудівні умови та обмеження на будівництво сміттєпереробного комплексу на вул. Пластовій, 13.

Водночас директорка юридичного департаменту Львівської міськради розповіла, що попередні містобудівні умови та обмеження, видані 10 квітня, мешканці оскаржують у суді. Відтак законодавство не забороняє видати нові, які передбачають ще й технічні уточнення.

«Рішення щодо містобудівних умов і обмежень є предметом спору у суді, враховуючи технічні моменти, обставини того, як воно приймалось на засіданні виконкому. Судової заборони розглядати цей проект рішення немає, він не є предметом спору у суді. Згідно з Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» за заявою замовника будівництва можуть бути видані нові містобудівні умови та обмеження або внесені зміни в існуючі. Я розумію, що оскільки зараз відбуваються тендерні процедури, виникла потреба в уточненні технічних параметрів, тому «Зелене місто» й звернулося. У нас немає ніяких підстав не розглядати це звернення», − пояснила Гелена Пайонкевич.

Відтак зводитимуть сміттєпереробний комплекс на двох ділянках площею 6,7 га та 2,9 га. Останню ділянку виділили депутати під час сесії міськради 17 травня.

Ділянки належать до категорії земель промисловості, а розташовані у зоні В-2 – зоні, передбаченій для виробництв ІІ класу шкідливості (санітарно-захисна зона 500 м) відповідно до зонінгу Личаківського району. Функціональне призначення ділянок − для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості, втім для однієї з них прописали уточнення – виробництво та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води.

Гранично допустима висота сміттєпереробного комплексу – 20 м. Максимальний відсоток забудови ділянки Львівська міська рада встановила на рівні 80%. Такі ж показники були передбачені й у попередніх містобудівних умовах та обмеженнях.

Нагадаємо, проект майбутнього сміттєпереробного заводу розробляє львівська компанія Інститут проектування «Комфортбуд», яка не має досвіду роботи з подібними проектами. А будувати завод зголосилися спочатку 12 компаній, а нещодавно цей список зменшився вже до 5 фірм.

1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що сміттєпереробний завод зведуть через два роки, а рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища завершать через п’ять років. Саме будівництво заводу планують розпочати з 2019 року.

Натомість у липні у Львові з ініціативи місцевих мешканців відбулись громадські слухання щодо сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Проти його будівництва проголосували 325 людей з 352 зареєстрованих. Позицію місцевих жителів підтримували й депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13 для будівництва сміттєпереробного комплексу.

comments powered by HyperComments