Громади Львівщини підтримали введення воєнного стану в Україні

П'ятниця, 30 листопада 2018, 09:27
Громадські ради Львівщини та Координаційна рада учасників АТО висловили підтримку щодо введення воєнного стану в Україні.
Громади Львівщини підтримали введення воєнного стану в Україні

Про це йшлося під час позачергового Розширеного засідання Правління Громадської ради при Львівській обласній державній адміністрації за участі голів Громадських рад при органах влади та Координаційної ради учасників АТО 29 листопада, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«Українська влада повинна приймати жорсткі та ефективні рішення, спрямовані на захист та оборону суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, одночасно, спрямовуючи свої сили і на забезпечення конституційних прав та свобод громадян. Рішення про введення військового стану у 10 областях – єдине можливе вірне рішення в умовах, що склалися. І громадськість Львівщини повністю його підтримує», - про це йдеться в проекті тексту звернення.

Також громадські лідери висловили думку щодо необхідності звернення до міжнародних інституцій з проханням вжиття заходів для звільнення з російського полону полонених, захоплених при обстрілі кораблів в Азовському морі та з метою припинення збройної агресії проти України.

«Я дякую, що ви розумієте, чому прийняте таке рішення. Той момент, коли чітко під прапорами Російської Федерації був нанесений удар, ми дали відповідну реакцію. І світ це підтримав також і це сьогодні дуже важливо», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Відповідне звернення Громадські ради скерують Президенту України,  Представництву ООН в Україні, Парламентській асамблеї ради Європи та у Постійне представництво України при Раді Європи.

Також в межах засідання порушили питання щодо незаконного перекриття трас міжнародного значення та прикордонного руху громадянами та автомобілями на іноземній реєстрації, а також проанонсували ідею створення комісії з питань інформаційної безпеки.

Як зазначив Голова Громадської Ради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш метою створення комісії є широке інформування громадян з актуальних питань.

«Завданням комісії стане оперативне донесення актуальної інформації. У разі створення такої комісії важливо буде сформувати середовище людей, які будуть там працювати, пропрацювати механізм шляхів її отримання та подальшого розповсюдження. Це має бути консолідоване середовище громадян, журналістів, представників громадських рад та інших», - додав директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.

 

comments powered by HyperComments