У Берліні презентували співпрацю у сфері гірничо-видобувної промисловості Львівщини та Німеччини

Четвер, 29 листопада 2018, 09:22
У Берліні відбулось 10-те засідання Українсько-німецької групи високого рівня.
У Берліні презентували співпрацю у сфері гірничо-видобувної промисловості Львівщини та Німеччини

Як повідомляє прес-служба Льввівської ОДА, засідання відбулося вчора, 28 листопада.

У порядку денному засідання: залучення інвестицій в економіку України, співпраця в енергетиці та транспортній інфраструктурі, залучення передових німецьких технологій в енергоефективність, узгоджена система сертифікації продукції, реалізація програми підготовки менеджерів «Fit for Partnership with Germany».

«Сьогодні Німеччина займає перше місце серед торговельних партнерів України, серед країн Європи, за результатами 2017-го року. За перше півріччя 2018-го товарообіг склав 5,4 млрд дол. США (+ 15% зростання порівняно з минулим роком). І на майбутнє ми будемо підсилювати цей показник. Ми говоримо про запровадження можливостей сертифікації і стандартизації німецької продукції, яка виготовляється в Україні. Це дозволить збільшити спроможність продукції, кооперацію між країнами, а також залучити інвестиції. Я вдячний представникам середнього бізнесу Німеччини, які практично за останні 2 роки створили понад 35 тис робочих місць на виробничих потужностях німецького автопрому в Україні», — зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Про потенціал Львівщини у сфері гірничо-видобувної промисловості, співпрацю Львівщини і Німеччини з проблематики калійного рудника на ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», потенційні напрямки співпраці у вугільно-видобувній промисловості розповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

«В умовах радикальних економічних змін, які відбуваються в Україні, ми прагнемо досягти якісного розвитку відносин з міжнародним співтовариством у всіх сферах. В цьому контексті приділяємо особливу увагу розвитку взаємовигідного співтовариства у сферах раціонального надрокористування  та захисту навколишнього природного середовища, – зазначив Ростислав Замлинський. - Львівська область - адміністративно-територіальна одиниця на заході України, що є однією з найрозвиненіших областей країни із значним економічним, туристичним, культурним та науковим потенціалом. Зокрема на території області знаходяться гірничі підприємства із видобування калійної руди, кам’яного вугілля, нафта та сірки».

comments powered by HyperComments