"Інвестуємо у спорт - отже, менше інвестуємо в медицину": Садовий надумав грандіозне будівництво на Сихові

Вівторок, 30 жовтня 2018, 01:22
На Сихові планують будувати гранідозний Палац Спорту, правда, маючи лише бизько 20% бюджету.
"Інвестуємо у спорт - отже, менше інвестуємо в медицину": Садовий надумав грандіозне будівництво на Сихові

Втім, цього разу перспективи нагадують історію з сихівським трамваєм, якого ми чекали майже 20 років. Адже вартість одного квадратного метру Палацу Спорту складе 1000 доларів, при загальній площі у 8000 кв.м., що дорівнює 8 000 000 доларів за проект, а від держави місто отримало лише близько 1 800 000. Тим не менш, Андрій Садовий тонко натякнув, що дофінансуванням займатися не буде і закликав ЛОДА та держанві органи влади допомогти проекту. 

«Активна робота дала можливість додатково отримати кошти з державного бюджету на будівництво Палацу ігрових видів спорту. Нам важливо до 1 листопада мати рішення сесії міської ради, щоб можна було брати в роботу. Ми створили на минулій сесії комунальну установу — Палац ігрових видів спорту. Треба зробити активні дії, щоб кошти держави могли бути задіяні для будівництва цього комплексу.

За 27 років в Україні не збудовано жодного палацу спорту. Ми можемо зараз мати багато дискусій, але є можливість отримати кошти і рухатись вперед. Критично важливо, щоб ми цю справу зробили, бо ми тоді будемо мати можливість приймати у Львові всі змагання, бо цей палац буде відповідати усім європейським нормам, включаючи і бокс, і шахи — будь-що. Нічого подібного в Україні нема.

Такі палаци в світі фінансує держава, регіон, місто. Ми маємо залучати партнерів, це не є приватна справа Сихівського району чи міської ради, а загальнодержавна справа, тому держава має долучитись.

Вартість метра квадратного 1 тис доларів. Якщо ми хочемо бути європейським містом, ми повинні мати підтримку спорту. Україна на сьогодні повинна мати такий Палац ігрових видів спорту. Це є ризик, але я спокійний, бо якщо ми інвестуємо у спорт, тоді ми менше інвестуємо у медицину.

Реально вийде 2019−2021 роки — ми на кінець 2021 року будемо мати розуміння, бо це дуже велика споруда. Надіюсь, що обласна рада долучиться. Я переконаний, що держава долучиться", — прокоментував під час засідання колегії Львівської міської ради мер Львова Андрій Садовий.

Зазначимо, що у Львові триває реконструкція радянського Палацу Спорту "Україна", проти якої активно виступали представники проросійського політикуму.

comments powered by HyperComments