Маршрутки по 9 гривень: у Львові подорожчає проїзд

Вівторок, 23 жовтня 2018, 01:42
Львів'яни ризикують стати жертвами майже подвійного росту цін на проїзд
Маршрутки по 9 гривень: у Львові подорожчає проїзд

Ще 12 жовтня Асоціація перевізників Львівщини висунула міській владі ультиматум щодо збільшення вартості проїзду до 9 гривень та відшкодування коштів за пільговиків у повному обсязі, інакше перевізники скоротять кількість маршрутів та рухомого складу. Місто поки що не дало ніякої чіткої відповіді, але досвід минулих років показує, що шансів втримати ціни на сьогоднішньому рівні немає.

Першопричиною подорожчання звісно є подорожчання нафти на світовому ринку та падіння гривні, проте з боку міста та міського голови жодних реальних кроків щодо вирішення ситуації з приватними перевізниками не було і скоріше за все не буде. Питання в першу чергу впирається в пільговиків, з якими у перевізників вічні конфлікти – спершу останні самовільно скасували пільговий проїзд, що призвело до низки конфліктів, зокрема з учасниками АТО, а тепер вимагають у міста вести облік пільгових категорій населення. Робити це місто не в стані – електронний квиток запровадити не можуть вже два роки поспіль, а ще ситуація погіршується великою кількістю зайців – і знову ж таки, з боку міської влади не зроблено жодних кроків для встановлення контрольної системи.

Нагадаємо також, що Cадовий обіцяв до 2020 року прибрати маршрутки як вид транспорту зі Львова, перейшовши на комунальні автобуси, проте жодних реальних кроків після виділення бюджету не було зроблено – закупівлю партії білоруських автобусів МАЗ закінчилося поломками останніх прямо під час перших виїздів, як і в попередніх історіях з німецькими трамваями.

Зазначимо теж, що аналогічна ситуація спостерігається у Києві

comments powered by HyperComments