Демонтаж монумента Слави коштуватиме менше, ніж паркан навколо нього

Євген Сюч  |  Субота, 13 жовтня 2018, 14:15
Ажіотаж навколо Монумента Слави росте: за останнім тендером, вартість його демонтажу буде меншою, ніж ціна паркану.
Демонтаж монумента Слави коштуватиме менше, ніж паркан навколо нього

Нещодавно на сайті Prozzoro  з’явився тендер на демонтаж Монумента Слави, який обійдеться в 296 000 гривень. Нагадаємо, що звичайний бляшаний паркан, яким обгородили монумент, обійшовся місту в 400 000 гривень, що приблизно на 25% більше, ніж його демонтаж.  Як відповідальна комісія змогла так вирахувати вартість всього процесу ліквідації пам’ятнику, не зовсім зрозуміло.  Ми не полінувалися порахувати, що подібним парканом за 400 000 гривень можна обгородити 2900 квадратних метрів! Чи для його встановлення були запрошені найкращі скульптори сучасності? Інших пояснень вказаним сумам немає.

В той же час «активісти-рухівці» встигли оперативно відрапортувати про «фіксацію» (цементом, звісно ж)  відомої каменюки , присвяченої «юнацтву ОУН-УПА», яка підозрюється у  встановлені за азербайджанські кошти заправки Socar для того, щоб потім азербайджанська компанія змогла на місці каменю збудувати свою заправку.  В той же час представники Народного Руху встигли «наїхати» на Національний Корпус, звинувативши партію у крадіжці. Тим не менш, на даний момент саме Національний корпус досяг відчутних успіхів у процесі встановлення пам’ятника Героям УПА на місці вищезгаданого монумента Слави, на відміну від рухівців.

Таким чином здається, що вже найближчим часом останній пам’ятник окупаційного режиму у Львові буде знищено. Тим не менш, спекуляцій на цю тему та бажаючих підзаробити стає все більше.

comments powered by HyperComments